Witam,
Mam pewien problem, którego nijak nie mogę pojąć i rozwiązać.
Mam aktualnie do poskładania niewielką sieć komputerową (4 komputery z win XP [różne wersje]).
Na każdym kompie mam Konto Administrator oraz User (z ograniczeniami - Microsoft Shared Computer Toolkit for windows XP).
[KOMP01]
na koncie administratora instaluję drukarkę (podpiętą do tego kompa),
na koncie Usera i Admina wydruki idą pięknie.
[KOMP02]
na koncie admina instaluje drukarkę sieciową (podpiętą do [KOMP01])
na koncie Admina wydruki idą na User już nie (dostaje komunikat że mam złe sterowniki).
Dodam że po dodaniu dla user'a pełni praw - jak u admina wydruki idą.
Udostępnianie drukarek jest włączone, drukarkę można wyszukać w sieci, można też się do niej podłączyć po adresie \\KOMP01\Drukarka...
Co mogę zrobić aby użytkownicy mogli korzystać z drukarki sieciowej w Win XP podłączonej do innego kompa ?
Czy może mi ktoś podpowiedzieć co i jak ?
Na necie póki co nie znalazłem rozwiązania
.
Pozdrawiam
Ps. proszę o wyrozumiałość, z "doświadczenia" jestem grafikiem
Mam pewien problem, którego nijak nie mogę pojąć i rozwiązać.
Mam aktualnie do poskładania niewielką sieć komputerową (4 komputery z win XP [różne wersje]).
Na każdym kompie mam Konto Administrator oraz User (z ograniczeniami - Microsoft Shared Computer Toolkit for windows XP).
[KOMP01]
na koncie administratora instaluję drukarkę (podpiętą do tego kompa),
na koncie Usera i Admina wydruki idą pięknie.
[KOMP02]
na koncie admina instaluje drukarkę sieciową (podpiętą do [KOMP01])
na koncie Admina wydruki idą na User już nie (dostaje komunikat że mam złe sterowniki).
Dodam że po dodaniu dla user'a pełni praw - jak u admina wydruki idą.
Udostępnianie drukarek jest włączone, drukarkę można wyszukać w sieci, można też się do niej podłączyć po adresie \\KOMP01\Drukarka...
Co mogę zrobić aby użytkownicy mogli korzystać z drukarki sieciowej w Win XP podłączonej do innego kompa ?
Czy może mi ktoś podpowiedzieć co i jak ?
Na necie póki co nie znalazłem rozwiązania
Pozdrawiam
Ps. proszę o wyrozumiałość, z "doświadczenia" jestem grafikiem