logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audio w laptopie. Dźwięk słychać z głośników i słuchawek.

plastik 18 Paź 2007 18:46 6071 3
REKLAMA
  • #1 4390772
    plastik
    Poziom 11  
    mam laptopa o modelu VGN-FZ160E/B,
    zainstalowalem xp i byl wielki z tym problem, bo nie obsluguje high definition, ale zainstalowalem poprawki, i karte udalo sie zainstalowac: SigmaTel High Definition Audio Codec, z racji ze sterowniki do tego modelu sa tylko pod Viste, szukajac pod roznych forum - polecono mi zainstalowac sterowniki od innego modelu dla ktorego jest support pod xp, zakonczylo sie to sukcesem, bo w koncu uzyskalem dzwiek,

to tyle wyjasnien

problem:

jak podlacze sluchawki do kompa to slysze dzwiek w glosnikach laptopa i sluchawkach, jaka moze to byc przyczyna? czy oprogramowania od innego kompa?

w mikserze dzwieku nie mam mozliwosci tego sterowania:(
    moze jest jakis zewnetrzny program do regulacji wyjsc audio?

z gory bardzo dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 4391842
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4392053
    plastik
    Poziom 11  
    prosze zapodaj linka jak mozesz, bo przegladalem a nie moglem znalezc,

hmmm to nowy sprzet i zeby byl problem z gniazdem hmmmm, moze to prawda nie mowie ze nie

dzieki za odpowiedz
  • #4 4392097
    hd44780
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Nie chciałem się wcześniej dopisywać bo mogę tylko potwierdzić to co napisał kolega marcin230 - 98% uszkodzone gniazdo słuchawkowe lub wtyk słuchawek o za małej średnicy (spróbuj poruszać wtykiem na boki w gnieździe- sprawdź czy odłącza głośniki, czy wtyk nie jest za luźny w stosunku do gniazda) - 2% uszkodzony chip audio.

EDIT:
    Spróbuj z innym wtykiem (inne słuchawki) - jak sprzęt nowy zgłoś do serwisu na gwarancji, tych gniazd naprawdę nie można dostać w sklepach więc możesz mieć później problem z naprawą.
REKLAMA