logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć działające sterowniki Sigmatel HD Audio dla Windows XP?

mayday28 16 Sty 2008 09:59 13033 9
REKLAMA
  • #1 4699617
    mayday28
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Witam. Mam taki problem z z muzyką Sigmatel High Definition a mianowicie jest on taki że nie mogę znaleźć do niej sterów pod WIN XP. Pościągałem wszystko co mozliwe i żadne stery nie działały. Pomóżcie Podajcie może jakiś link.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4699945
    mayday28
    Poziom 12  
    Instalują sie tylko do pewnego momentu nastepnie wyskakuje komunikat"This system does not support the driver you are atemting to install" .Mam zainstalowany SP2,sterowniki do chipsetu płyty również.Tych które są w linku tez próbowałem ale nie są od tego.Moj komputer to
    Sony VGN-FZ240E VAIO® FZ Series 15.4" Notebook PC
  • REKLAMA
  • #5 4701281
    mayday28
    Poziom 12  
    dzięki za linka ale sam sobie z tym nie umiem poradzic niestety:(
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 4701399
    mariusek
    Poziom 13  
    poszukaj realtek high definition audio, ewentualnie jakas poprawka KB do windowsa na to, juz nie pamietam dokladnie numerku, ale cos chyba 111 jest. To aktualizacja wlasnie do tych sterownikow.
  • #7 4701932
    mayday28
    Poziom 12  
    dziękuje ,udało się pomogła aktualizacja nie ma głosu tylko pod słuchawki.co z tym mozna zrobic?
  • #8 4702026
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10455
    Moze zacznij od przeczytania linka, ktorego Ci dalem..
  • Pomocny post
    #9 4706468
    mariusek
    Poziom 13  
    Dokladnie to ta poprawka nazywa sie kb888111.exe
  • #10 4707330
    mayday28
    Poziom 12  
    dziękuje z pomoc

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy braku działających sterowników Sigmatel High Definition Audio dla systemu Windows XP na laptopie Sony VGN-FZ240E VAIO. Próby instalacji sterowników kończą się komunikatem o braku wsparcia systemu dla danego sterownika. Użytkownik posiada zainstalowany Service Pack 2 oraz sterowniki chipsetu płyty głównej. Zaproponowano pobranie sterowników ze strony dedykowanej Dell Sigmatel STAC 92XX C-Major HD Audio, jednak nie były one kompatybilne. Wskazano również na konieczność instalacji aktualizacji UAA oraz poprawki systemowej KB888111, która jest dedykowana dla sterowników High Definition Audio w Windows XP. Po zastosowaniu tej poprawki dźwięk działa, lecz występuje problem z brakiem dźwięku na głośnikach, a jedynie na słuchawkach. Wskazano na dodatkowe źródła i opisy rozwiązania problemu z dźwiękiem w słuchawkach, jednak użytkownik nie poradził sobie samodzielnie z dalszą konfiguracją.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA