logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Clarion PU-2294B - brak odczytu CD, silniczek i laser nie działają

kosob 18 Paź 2007 22:00 1924 5
REKLAMA
  • #1 4391620
    kosob
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Witam! W radioodtwarzaczu nie działa odczyt płyt CD. Po włożeniu krążka na wyświetlaczu przez parę sekund pisze [Tr01 --=--] (czyli próba wyszukania ścieżki) i po chwili oddaje mi płytkę spowrotem. W tym czasie silniczek służący do obracania płytą nie pracuje, nie widać żeby soczewka świeciła czerwonym laserem (wogóle się nie podnosi) a prowadnica z laserem nie widać żeby powracała do początkowego położenia. Jakieś sugestie?

Aha - oprócz tego mankamentu, to radyjko działa.
  • REKLAMA
  • #2 4397377
    kosob
    Poziom 12  
    Nikt nic nie wymyśli? :cry:
  • REKLAMA
  • #3 4665860
    kosob
    Poziom 12  
    Chciałbym odświeżyć temacik, bo radyjko leży w kącie i się kurzy. Zastanawiałem się nawet nad wymianą całego mechanizmu cd. Czy może ktoś wie gdzie mógłbym ów mechanizm dostać? A może komuś zalega taka część po różnych naprawach i chętnie by się jej pozbył?
  • REKLAMA
  • #4 4673268
    Seba312
    Poziom 20  
    Ocena: 44
    Przede wszystkim sprawdź ,czy radio "wie" ,że ma włożoną płytę.Mam tu na myśli wszelkiego rodzaju przełączniki krańcowe.Zbadaj czy płyta wjechała do końca i czy mechanizm po włożeniu płyty znajduje się w położeniu umiożliwiającym pracę.
  • REKLAMA
  • #6 4705832
    waldi58
    Poziom 24  
    Ocena: 252
    Wg mnie jest to problem samego lasera. Raczej jest to typowa sprawa dla Clariona.
REKLAMA