TV mi przestraja i w trybie automatycznym znajduje mi stacje, tylko ze ich nie zapamietuje. Tuner więc chyba jest sprawny.
Chyba nie jest kompletne Menu TV. Mam wrażenie ze brakuje funkcji w tym Menu
Masz sprawdzony BIN do tego TV?
Po wyzerowaniu pamięci. TV ładuje domyślne ustawienia.
Programy pamięta od największych numerów kanałów (Nie ma ich na początku i wyświetla je od końca) Brak sortowania i telegazety.
Po załadowaniu opcji z kartki na kineskopie nie działa głos i nie zapamiętuje programów.
Wsady pamięci na elektrodzie nie pasują. Kod na kineskopie blokuje strojenie całkowicie. TV przelatuje przez stacje i nie zapamiętuje.
Po wyzerowaniu pamięci TV ładuje domyślnie kod
4 196 0 8 240 0 67
TV zapamiętuje i zapisuje od końca od nr 99
Brak telegazety w każdym przypadku i funkcji sortowania
Jak uruchomić chociaż telegazetę?
Czy ktoś ma jakiś pomysł?
✨ Problem dotyczy telewizora Philips 21PT5407/58 L01.1E AA, który wyświetla "śnieg" na ekranie i pozwala na programowanie kanałów, jednak po wyłączeniu urządzenia wszystkie ustawienia znikają. Podejrzewany jest tuner lub układ scalony TDA95XX, a także pamięć EEPROM odpowiedzialna za zapisywanie ustawień. Telewizor automatycznie stroi stacje, ale ich nie zapamiętuje, co wskazuje na problem z pamięcią. Próby wgrania nowego pliku BIN oraz wyzerowania pamięci skutkują ładowaniem domyślnych ustawień, jednak kanały są zapisywane od końca (od numeru 99), brak jest funkcji sortowania i telegazety, a także pojawiają się problemy z dźwiękiem. Dostępne wsady pamięci z forum elektrodowego nie pasują do tego modelu, a kod na kineskopie blokuje prawidłowe strojenie. Poszukiwane są rozwiązania umożliwiające uruchomienie telegazety i poprawne zapamiętywanie programów. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.