logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 21PT5407/58 L01.1E AA - śnieg na ekranie, reset po wyłączeniu TV

orion51 20 Paź 2007 12:02 1832 6
REKLAMA
  • #1 4395882
    orion51
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    Objawy :

Śnieg na ekranie.

Daje się go programować. Po wyłączeniu TV wszystko ginie.
  • REKLAMA
  • #2 4396909
    Macosmail
    Poziom 35  
    Ocena: 861
    Być moze tuner, albo scalak TDA95XX, sprobuj też wgrać na nowo pamięć.
  • REKLAMA
  • #3 4396952
    orion51
    Poziom 22  
    TV mi przestraja i w trybie automatycznym znajduje mi stacje, tylko ze ich nie zapamietuje. Tuner więc chyba jest sprawny.
    Chyba nie jest kompletne Menu TV. Mam wrażenie ze brakuje funkcji w tym Menu
    Masz sprawdzony BIN do tego TV?

R
  • REKLAMA
  • #4 4397662
    Macosmail
    Poziom 35  
    Ocena: 861
    Aha czyli wyglada na pamiec. Teraz nie, ale w pracy mam napewno. W poniedziałek postaram sie przesłac.
  • REKLAMA
  • #5 4397729
    danao
    Poziom 24  
    Ocena: 19
    Albo podstaw nową zaprogramowaną, pamięć.
  • #6 4402351
    orion51
    Poziom 22  
    Po wyzerowaniu pamięci. TV ładuje domyślne ustawienia.
    Programy pamięta od największych numerów kanałów (Nie ma ich na początku i wyświetla je od końca) Brak sortowania i telegazety.
    Po załadowaniu opcji z kartki na kineskopie nie działa głos i nie zapamiętuje programów.

Co z tym można zrobić?

R
  • #7 4409303
    orion51
    Poziom 22  
    Wsady pamięci na elektrodzie nie pasują. Kod na kineskopie blokuje strojenie całkowicie. TV przelatuje przez stacje i nie zapamiętuje.
    Po wyzerowaniu pamięci TV ładuje domyślnie kod

4 196 0 8 240 0 67

TV zapamiętuje i zapisuje od końca od nr 99

Brak telegazety w każdym przypadku i funkcji sortowania

Jak uruchomić chociaż telegazetę?
    Czy ktoś ma jakiś pomysł?

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telewizora Philips 21PT5407/58 L01.1E AA, który wyświetla "śnieg" na ekranie i pozwala na programowanie kanałów, jednak po wyłączeniu urządzenia wszystkie ustawienia znikają. Podejrzewany jest tuner lub układ scalony TDA95XX, a także pamięć EEPROM odpowiedzialna za zapisywanie ustawień. Telewizor automatycznie stroi stacje, ale ich nie zapamiętuje, co wskazuje na problem z pamięcią. Próby wgrania nowego pliku BIN oraz wyzerowania pamięci skutkują ładowaniem domyślnych ustawień, jednak kanały są zapisywane od końca (od numeru 99), brak jest funkcji sortowania i telegazety, a także pojawiają się problemy z dźwiękiem. Dostępne wsady pamięci z forum elektrodowego nie pasują do tego modelu, a kod na kineskopie blokuje prawidłowe strojenie. Poszukiwane są rozwiązania umożliwiające uruchomienie telegazety i poprawne zapamiętywanie programów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA