logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer DEH-6300R Będzie działać bez jednego kanału ?

Hoopek 23 Paź 2007 20:29 1052 3
REKLAMA
  • #1 4407867
    Hoopek
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Witam.....mam radio jak w temacie i jak podłącze głośnik pod jeden kanał to nie działa, i pytanie czy bez tego jednego kanału mogę je normalnie wstawić do samochodu i nic sie nie zapali czy coś podobnego,bo z tego co wiem to spalone końcówki mocy słyną z tego ze sie grzeją
    I czy ktoś mi powie jaka końcówka w nim siedzi ?
  • REKLAMA
  • #2 4408020
    Stanisław2003
    Poziom 28  
    Ocena: 49
    Raczej nie powinieneś ryzykowć bo w skrajnym przypadku może to spowodować większą awarię a nawet pożar w aucie znając skłonność pewnych ludzi do wstawiania złych lub "podwatowanych" bezpiecznków.
  • REKLAMA
  • #3 4408122
    Hoopek
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    do bezpieczników to nie bo przy samym radiu jest ich 3 + 1 w skrzynce z bezpiecznikami,i mam dziwną sprawę w samochodzie bo jak mam włączone radio i jak zapale światła to radio sie wyłącza , jak zgaszę światła to z powrotem sie włącza i ta sytuacja jest na zapalonym i na zgaszonym silniku
  • #4 4412586
    mic3
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Być może masz coś poplątane w instalacji samochodowej .Co do radia ; z końcówkami bywa że nawet jeśli gra jedna strona druga może obciążać (pobierać dodatkowy prąd) choć nie twierdze że w twoim radiu tak jest .Są różne uszkodzenia układów .
    Moja rada ; oddaj radio do zakładu ,(chyba że sam potrafisz zrobić ) , wymienią co trzeba a koszty nie są duże .
REKLAMA