logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komputer+monitor+DVD+TV. Czy można tak połączyć?

Piotr08 26 Paź 2007 17:08 1743 7
REKLAMA
  • #1 4417099
    Piotr08
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam,
    nie wiem czy to mozliwe ale chcialbym podlaczyc do monitora komputer i DVD, a do DVD antene TV tak zeby DVD wysylalo obraz na monitor i zebym mogl na tym monitorze ogladac TV. Ponizej przedstawiam schemat ktory pokazuje mniej wiecej jak ma to wygladac ;].

Komputer+monitor+DVD+TV. Czy można tak połączyć?

Jesli nie da sie tego zrobic to mnie nie bluzgajcie ;p, a jesli da to prosze o dosc szczegulowy opis, tzn. jakich kabli uzycz co i jak :] chcialbym jeszcze zeby do dvd mozna bylo podlaczyc PS2
    Pozdrawiam,
    Piotr
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4417938
    Jakant
    Poziom 35  
    Ocena: 123
    To co sobie wymyśliłeś ma szansę tylko z tunerem zewnętrznym TV czyli LCD TV BOX.Mozna to kupić za około 150 zł na allegro.
  • REKLAMA
  • #3 4418493
    Piotr08
    Poziom 10  
    no rzeczywiscie sa na allegro takie tunery :] ciekawi mnie jeszcze czy beda dobrze dzialaly na lcd 22". Moze mi jakis polecicie :)
  • REKLAMA
  • #4 4419128
    Jakant
    Poziom 35  
    Ja osobiście uzywam Super TV LCD TV BOX kupionego na allegro w Lublinie za 150zł i jestem zadowolony
  • #5 4419199
    Piotr08
    Poziom 10  
    dobrze wiedziec ;] ale czy bedzie dzialalo na panoramicznym monitorze lcd 22" :?:
    jeszcze bym sie chcial dowiedziec czy jakosc obrazu jest gorsza niz na normalnym telewizorze :?:
  • REKLAMA
  • #6 4420119
    Jakant
    Poziom 35  
    Wszystko zalezy od jakości monitora i sygnału.Napewno jakością odbiega od obrazu na telewizorze 100Hz i z tunera sat.
  • #7 4420157
    Piotr08
    Poziom 10  
    http://www.allegro.pl/item258166369_piekny_monitor_lcd_22_wide_asus_mw221u_warszawa.html monitor mniej wiecej taki

i znalazlem jeszcze taki tuner http://www.allegro.pl/item260438094_wysokiej_jakosci_tuner_tv_do_lcd_vesa100_i_crt.html
    zalezy mi na jakosci, taki tuner bedzie dobrym rozwiazaniem?? a moze wystarczy tuner ktory podales wczesniej?? a inny monitor??
  • #8 4420229
    Jakant
    Poziom 35  
    Mieszkasz na Śląsku to jest tam i giełda komputerowa i duzo sklepów komputerowych.Najlepszym rozwiązaniem jest próba w sklepie podłączając do monitora takiego TV BOX i odtwarzacz DVD.Jezeli będziesz zadowolony z obrazu to wtedy kupujesz wszystko w jednym sklepie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik chciał podłączyć komputer i odtwarzacz DVD do jednego monitora oraz antenę TV do DVD, aby oglądać telewizję na monitorze. Rozwiązaniem jest zastosowanie zewnętrznego tunera TV, tzw. LCD TV BOX, dostępnego na Allegro za około 150 zł. Tuner ten pozwala na odbiór sygnału telewizyjnego i przesłanie obrazu do monitora LCD. Użytkownicy potwierdzają, że takie tunery działają z monitorami LCD 22" panoramicznymi, choć jakość obrazu może być gorsza niż na telewizorach 100Hz lub z tunerów satelitarnych. Przykładowe modele tunerów to Super TV LCD TV BOX oraz inne wysokiej jakości tunery TV do LCD z mocowaniem VESA100. Jakość obrazu zależy od jakości monitora i sygnału. Zaleca się przetestowanie podłączenia tunera i DVD do monitora w sklepie przed zakupem. Możliwe jest również podłączenie konsoli PS2 do odtwarzacza DVD.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA