logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VCR Thomson VTH6210 - błąd Err i problemy z przewijaniem kasety

kowad 27 Lis 2003 17:51 2210 7
REKLAMA
  • #1 416459
    kowad
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    Mam wideo Thomson VTH6210 i jak wkładam kasete to czasem na wyświetlaczu wyskakuje "Err" i się wyłącza i jak odda kasete to jej nie zwija(czyli wciaga), najczęściej przy początku kasety i po przewiniąciu do początku. Co może być tego przyczyną, i jak to można usunąć???
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 416548
    kowad
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    Znalazłem te rezystory,ale jest mały problem z kondensatorami, ponieważ odrazy z rezystoró przechodzą ścieszki na SW501. Więc pomiędzy procesorem, a SW501 i rezystorami nie ma zupełnie nigdzie wolnego miejcsa. Co mam z tym zrobić??? Czy wlutować te kondensatory "na pająku"??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 418332
    MORTEM
    Specjalista techniki DVD
    Ocena: 195
    Po wyczyszczeniu mecha switcha z tego żółtegoi smaru bedzie dobrze bez przeróbki
  • #8 3120469
    rupert2000
    Poziom 11  
    Ocena: 35
    Kontynując temat :
    VCR VTH6210
    oznaczenie na płycie:
    DVST7L1D/P/S
    S/N 97p6528 1MA-H

Po włożeniu kasety prawie zawsze pojawia się na wyświetlaczu Err.
    Co mam rozumieć przez "przeczyścić SW501", czy należy ten switch rozebrać (jak) i wyczyścić wewnątrz ? Czy można go uszkodzić podczas rozkładania. Przyjmując że jest to ten switch plastykowy na płycie.

Z góry dziękuję za pomoc
    Rupert

[/img]

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Wideo Thomson VTH6210 wykazuje problem z wyświetlaniem błędu "Err" po włożeniu kasety, szczególnie na początku taśmy lub po przewinięciu do jej początku. Dodatkowo urządzenie nie zwija kasety po jej wyjęciu, lecz ją wciąga. Proponowane rozwiązania obejmują modyfikację układu elektronicznego poprzez dodanie kondensatorów i rezystorów, jednak pojawiają się trudności z brakiem wolnego miejsca na płycie, co wymaga lutowania elementów "na pająku". Alternatywnie sugeruje się wyczyszczenie mechanizmu switcha SW501 z żółtego smaru, co może rozwiązać problem bez konieczności przeróbek. Pojawiły się pytania dotyczące sposobu demontażu i czyszczenia switcha SW501, który jest plastikowym elementem na płycie głównej, z obawą o jego uszkodzenie podczas rozkładania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA