logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6230i wyłącza się po zamoczeniu i przelutowaniu flasha - jak naprawić?

rpk 29 Paź 2007 12:46 2909 7
REKLAMA
  • #1 4426158
    rpk
    Poziom 26  
    Ocena: 18
    Witam. Nokia 6230i po zamoczeniu niewłączała się po myjce i przelutowaniu flasha wstała wszystko chodzi ok tylko że sama się wyłącza jak jest ustawiona oszczędność energi po ok 2min. Jak wyłączyć oszczędność wszystko śmiga ok. Co moze być powodem? Dodam że soft wgrywany.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4426423
    djaras1992
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    siema.
    mam nomie 6230i i czasmi sama mi sie wylacz.zauwazylem to po zmianie baterii i tez po lekkim stuknieciu w barteria.zmien baterie,powinno pomoc
    pozdro...
  • #4 4426742
    rpk
    Poziom 26  
    Ocena: 18
    PM wgranych kilka włącznie ze zgrywanym z drugiej, batere zmienniane i to samo. Jakies pomysły?
  • REKLAMA
  • #5 5351091
    Laki79
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Witam. Mam też nokię 6230i i zaczyna mi się zawieszać bądź wyłanczać nie wiem jak to nazwać . Po prostu jest biały wyświetlacz i trudno coś z tym zrobić albo trzeba wyciągnąć baterię albo nieraz da się sam wyłączyć i włączyć. Czy to wina baterii czy coś dzieje się z telefonem ??
  • REKLAMA
  • #6 5351105
    dziekanone
    Poziom 29  
    Ocena: 15
    Idź do serwisu i niech wrzucą Ci softa z factory reset. ;)
  • #8 5379501
    Laki79
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    dziekanone napisał:
    Idź do serwisu i niech wrzucą Ci softa z factory reset. ;)

Robiłem Reset factory telefonu usunołem i zrobiłem więcej miejsca na telefonie ale nadal się wyłancza :( Nie wiem co dalej :( Co jak zmienie oprogramowanie i nic nie zmieni ?? 30 zł pójdzie w błoto :( Co można by zrobić jeszcze samemu ?? Jak można by sprawdzić wadę ?? Może to wyświetlacz padł ?? Może coś z telefonem ??

Podsumowanie tematu

✨ Nokia 6230i po zamoczeniu i przelutowaniu pamięci flash uruchamia się poprawnie, jednak przy włączonej funkcji oszczędzania energii wyłącza się po około 2 minutach. Wyłączenie oszczędzania energii eliminuje problem. Próby zmiany oprogramowania (softu) oraz baterii nie przyniosły poprawy. W dyskusji pojawiły się sugestie wykonania factory resetu oprogramowania, jednak po jego przeprowadzeniu problem z wyłączaniem się telefonu nadal występuje. Możliwe przyczyny to uszkodzenie sprzętowe, np. wadliwy wyświetlacz lub inne komponenty telefonu, które mogą powodować samoczynne wyłączanie się urządzenia. Zalecane jest dalsze diagnozowanie sprzętowe lub serwisowe.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA