logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak aktywować Windows XP Pro z używanym kluczem?

jehowy 30 Paź 2007 13:50 2318 8
REKLAMA
  • #1 4429695
    jehowy
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    Na początku zaznaczę że przegrzebałem forum i nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi, ale po kolei.
    Kupił jakiś rok temu oryginalnego xp pro. Trochę ociągałem się z instalacją, wymieniałem kompa. W końcu chciałbym przejść na oryginalny system.
    Zainstalowałem xp-ka i podczas aktywacji okazało się, że podany nr został juz aktywowany. Dzwoniłem do firmy w której kupiłem windowsa i powiedzieli że mają to daleko w nosie...
    No i mam problem, mam oryginalnego xp-ka i nie moge z niego korzystać, co mam z tym zrobić?
    Dzwoniłem do microsoftu i tylko automat sie tam zgłasza...
    Szukałem na stronce ale nie ma tam takiej opcji w pomocy technicznej...
    Nie wiem co dalej z tym zrobić.m Czekam na Wasze podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 4429774
    tomason2
    Poziom 17  
    Ocena: 163
    Podobny problem miał mój znajomy tyle, że z Windowsem Vista. Ucieszony instaluje oryginalnego Windowsa i podczas aktywacji wyskoczył komunikat, że nr aktywowany. Żadna reklamacja w tej sprawie nie została uwzględniona. "Miły" pan powiedział, że pewnie komuś cd został udostępniony i dlatego.

mój znajomy napisał:
    A chciałem być uczciwy...
    :D
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 4429823
    gryzzly
    Poziom 22  
    Ocena: 37
    0-801-308-801
    pozniej wybierasz 1
    Nastepnie ientyfikator z windowsa juz sobie mozesz wklepac
    albo czekac cierpliwie nic nie wciskajac - po dluuuzszym czasie nie reagowania na podane komendy zglosci sie oczekiwany przez Ciebie konsultant - przed chwila zadzwonilem i sam to sprawdzilem

Acha - nie mow o zmianie kompa - tylko wymianie plyty glownej z powodu awarii pradu np.

Powodzenia
    P.S. nie kupuj wiecej sprzetu w takiej firmie ktora nic nie chce Ci pomoc ;)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 4430599
    jehowy
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    Zadzwoniłem, 3 próby i aktywacja się udała. Dzięki za podpowiedzi.
  • #6 4430674
    gryzzly
    Poziom 22  
    Ocena: 37
    jehowy napisał:
    Zadzwoniłem, 3 próby i aktywacja się udała. Dzięki za podpowiedzi.

To super ze sie udalo - na przyszlosc zrob od razu image z calej systemowej partycji ;)
  • #7 4465106
    mrfreb
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    W moim wypadku XP home który dostałem do laptopa chciałem zainstalować na VMWare pod linuksem.
    Przy aktywacji pogadałem sobie troche z konsultantem, ten wygenerował mi nowy numer aktywacyjny wszystko poszło jak po maśle, ale swoje odczekałem.

Przy ponownym zainstalowaniu "normalnym" a nie w maszynie wirtualnej" czekała mnie ponowna pogawędka.

no i tu jest pytanie... przy aktywacji zauwazyłem ze jest jakaś opcja "wygeneruj ponownie numer"
    Czy ktoś z tego korzystał? jak narazie nie uzywam windy i pytam tylko z ciekawosci? Może za pomocą tego można obejsć te pogawędki telefoniczne i frustrujące wstukiwanie numerków :D
  • #8 4465125
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 4465230
    mrfreb
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Człowiek całe życie sie uczy :D Dzieki :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada oryginalny system Windows XP Pro, jednak podczas aktywacji pojawił się komunikat, że klucz został już użyty. Kontakt z firmą sprzedającą system nie przyniósł pomocy, a próby kontaktu z Microsoftem ograniczały się do automatycznych systemów. W dyskusji zasugerowano kontakt telefoniczny z Microsoft pod podanym numerem, gdzie po wybraniu odpowiednich opcji i cierpliwym oczekiwaniu można uzyskać połączenie z konsultantem, który może pomóc w aktywacji, zwłaszcza jeśli zmiana sprzętu była spowodowana awarią płyty głównej. Użytkownik potwierdził, że po kilku próbach aktywacja się powiodła. Dodatkowo poruszono temat generowania nowego numeru aktywacyjnego przez konsultanta oraz kopiowania pliku wpa.dbl jako metody ułatwiającej ponowne aktywacje przy niezmienionej konfiguracji sprzętowej. Wspomniano także o podobnych problemach z Windows Vista oraz o możliwości uzyskania darmowej wymiany systemu w przypadku wykrycia piractwa.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA