Trafił mi się używany Eizo FlexScan T765. Monitor ogólnie świeci ok, tylko coś dziwnego dzieje mu się z prawą częścią ekranu. Na pionowym obszarze z prawej strony, tak około 1/7 - 1/8 powierzchni obraz jest jakby rozszerzony w poziomie. Efekt jest na tyle widoczny, że przeszkadza mi w pracy - np. identyczny obiekt, np. kwadrat umieszczony w różnych miejscach ekranu wygląda tak samo, a przy prawej krawędzi zmienia się w wyraźny prostokąt.
Czy taki defekt jest w jakikolwiek sposób usuwalny, czy to może urok kineskopów Diamondtrona? W domu mam Samsunga 959NF i taki sam efekt jest ledwo co zauważalny... Czy ktoś z was spotkał się z podobnym objawem?
Próbowałem znaleźć opis czegoś podobnego na forum, ale się nie doszukałem. Oczywiście wszystkie regulacje obrazu działają i nic nie dają. I jeszcze jedno, przesuwając cały obraz w lewo proporcje wracają do normy jak tylko opuści się ten pasek ok. 4 cm od prawej krawędzi...
dzięki za wszelkie info
Jacek
Czy taki defekt jest w jakikolwiek sposób usuwalny, czy to może urok kineskopów Diamondtrona? W domu mam Samsunga 959NF i taki sam efekt jest ledwo co zauważalny... Czy ktoś z was spotkał się z podobnym objawem?
Próbowałem znaleźć opis czegoś podobnego na forum, ale się nie doszukałem. Oczywiście wszystkie regulacje obrazu działają i nic nie dają. I jeszcze jedno, przesuwając cały obraz w lewo proporcje wracają do normy jak tylko opuści się ten pasek ok. 4 cm od prawej krawędzi...
dzięki za wszelkie info
Jacek