logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Medion MDPPC200 – kompatybilność odbiorników GPS i możliwość zmiany ROM na MIO168

johny-elektronik 01 Lis 2007 00:11 3639 5
REKLAMA
  • #1 4435361
    johny-elektronik
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Witam.
    Mam pytanko dla kolegów znawców tematu.
    Posiadam palmtopa MEDION MDPPC200.
    Chciabym z niego korzystać z nawigacji.... ale niestey ON nie posiada odbiornika GPS ( MDPPC150 posiada). Znalazłem na EBAY-u odbiornik do niego, ale cena jest kosmiczna.... i Anglia.... i niewiadomo czy na 100% bedzie działac.... (szkoda duuuużej kasy wyrzucać...) Czy można w polsce w miare rozsądnej cenie dostać jakiś odbiornik GPS do tego palmtopa?? Bo szybkośc procesora tego paltopa kusi w tym kierunku....

A drugie pytanko to ROM. czy mozna zmienić na z MIO168 (bo złącze jest identyczne i kabelek pasuje z transmisji danych i podobno płyta jest taka sama!)?? Bo w MIO168 jest duuuuuuuużo wiecej mozłiwosci i lepiej działa cały windows!! (pomijam kwestie jezykowe - ja mam germany a przydał by sie CONAJMNIEJ angielski... o polskim to nie wspomne... :) )

dziekuje za jakąkolwiek informacje i pozdrawiam
    johny-elektronik
  • REKLAMA
  • #2 4435586
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    Mio168 to zupełnie inne urządzeni - nie można sobie tak przegrywać ROMów :!:

ROM jest pisany pod konkretne urządzenia ( procesor, wyświetlacz itp ).

Odbiornika GPS szukaj na Allegro da się trafić za ok 150 zł
  • REKLAMA
  • #3 4464538
    johny-elektronik
    Poziom 14  
    Szukałem odbiornikow....
    i jedyne odbiorniki które znalazłem to są na złącze USB, bluetooth lub przez złacze karty SD (drogie jak nic, i gdzie pomiescic mapy?).
    A ten palmtop ma tylko jedno złącze na dole :/ nic pozatym.
    Widocznie musi tam być jakies specyficzne złacze... :(:(
    Czy da sie to jakoś przerobić zeby to jakoś połączyc (te USB w odpiorniku z tym palmtopem) i zeby działałało??

pozdr.

Link do aukcji skasowano - polecam lekturę regulaminu.
    Proszę poprawić pisownię przed napisaniem kolejnego posta !
    marek216
  • REKLAMA
  • #4 5104156
    szeyker89
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Przyłączam się do tematu. Mam mediona MD41800 / MDPPC 250

Soft: Microsoft Windows Mobile 2003 DE -jak wiadomo NIEMIECKI

Potrzebuję romu angielskiego. Jak by ktoś miał to był bym wdzięczny. Pozdro
  • REKLAMA
  • #5 7915454
    gibalohio
    Poziom 15  
    Ocena: 25
    Witam czy rzeczywiście palmtop MDPPC 200 nie posiada odbiornika GPS?.Dzisiaj właśnie takiego dostanę od znajomego z Niemiec za niewielkie pieniądze. Chciałem zainstalować na nim AutoMapę . Czy się da? i czy jest rom PL ewentualnie EN do tego palmtopa?
  • #6 7919125
    johny-elektronik
    Poziom 14  
    Niestety nie posiada odbiornika GPS. I szkoda kasy żeby dokupywać, bo za cenę samego odbiornika (może ciut większej) można dostać jakiegoś palmtopa z romem EN i odbiornikiem gps i wgrać nakładkę polską i można mieć wszystko po polsku :)
    Bez problemu można wgrać AM ale używać tylko jako mape do przeglądania.

Na to urządzenie nie da sie wgrac żadnej lokalizacji... próbowałem kilka i poprostu sie sypie oprogramowanie...

Wesołych świat i smacznego jajka :)
REKLAMA