logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

jaki kupic palmtop? co sadzicie o MEDION MD 5951 ??

msjokerek 11 Lut 2007 15:27 3583 7
REKLAMA
  • #1 3556432
    msjokerek
    Poziom 13  
    Ocena: 33
    Witam
    Do tej pory mialem zero do czynienia z palmtopami
    Glowne moje pytanie jest co sadzicie o palmtopie MEDION MD 5951 ??
    Oraz jakie ma wejscie na antene GPS? czy w ogole ma? a jesli nie to w jaki spsob nalezy sie laczyc?

Moderowany przez jankolo:

Przeniosłem z działu Komputery Hardware

• REKLAMA
  • #2 3556470
    miwi
    Poziom 28  
    Ocena: 182
    Najlepiej kup MIO P550 albo słabszego brata P350. Mają wbudowany odbiornik GPS sirfIII i pamięć nieulotną. Polecam
    pozdrawiam
    mirek
  • REKLAMA
  • #3 3556852
    2852

Poziom 17  
    Ocena: 4
    Witam
    Popieram w opinii kolegę Miwi. Z tego co udało mi się znaleźć to rozpatrywany model jest już nieco przestarzałą konstrukcją i jesli się nie mylę to antena GPS jest wyłącznie wyposażeniem opcjonalnym (nie w komplecie) W praktyce będzie to w formie kostki na przewodzie montowanej np gdzieś na desce rozdzielczej, co poważnie zmniejsza funkcjonalność urządzenia. Dla mnie faworytem w konstrukcji PDA jest Mitac. Prywatnie używam wspomnianego P350 (wcześniej mialem 168) i sprawuje się świetnie, choć ma również i wady.
    Pozdrawiam
    Konto firmowe:
    CeTech Serwis Komputerowy
    Piastowska 1, Kostrzyn nad Odrą, 66-470 | Tel.: 95 XXXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.cetechserwis.pl
  • REKLAMA
  • #4 3566474
    msjokerek
    Poziom 13  
    a czy model o ktrym wspomnialem ma bluethop-a?
  • REKLAMA
  • #5 3566797
    2852

Poziom 17  
    Witam
    Ogólnie mało informacji można znaleźć na temat tego modelu (zapewne jest to odpowiednik jakiegoś nie niemieckiego modelu), ale z tego co udało się dogrzebać to nie jest wyposażony w to łącze, powtarzam że to nie jest najnowszy sprzęt
    Pozdrawiam
    Konto firmowe:
    Piastowska 1, Kostrzyn nad Odrą, 66-470 | Tel.: 95 XXXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.cetechserwis.pl
  • #6 3573636
    msjokerek
    Poziom 13  
    hmm a co powiecie na temat MDA I? czy jest jakas mozliwosc podlaczenia GPS? z tego co wiem nie ma bluethop-a wiec jak mozna podpiac odbiornik?
  • #7 3575946
    2852

Poziom 17  
    Dwa posty wyżej napisałem jak sie łączy antene, jeśli nie jest ona integralnym elementem PDA, najwyraźniej Kolega nie czyta dokładnie. Anteny na bluetooth jeszcze nie widziałem, choć niewątpliwie coś takiego istnieje.
    Pozdrawiam
    P.S Tanio nie zawsze oznacza dobrze.
    Konto firmowe:
  • #8 4328290
    Morfina1986
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Polecam Mio P550 albo Mio A701. Nic co się nazywa MEDION!!! :D

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru palmtopa z naciskiem na model MEDION MD 5951 oraz kwestie związane z odbiorem sygnału GPS. Model MEDION MD 5951 jest uznawany za przestarzały i nie posiada wbudowanego odbiornika GPS ani łącza Bluetooth. Antena GPS w tym urządzeniu jest opcjonalna i zwykle występuje jako zewnętrzna kostka montowana na przewodzie, co ogranicza funkcjonalność. Alternatywnie polecane są palmtopy marki Mio, takie jak modele P550 i P350, które mają wbudowany odbiornik GPS SirfIII oraz pamięć nieulotną. W przypadku braku wbudowanego GPS, antenę można podłączyć zewnętrznie, jednak anten Bluetooth do GPS nie są powszechnie dostępne. Model MDA I również nie posiada Bluetooth, co utrudnia bezprzewodowe podłączenie odbiornika GPS. Ogólnie zaleca się wybór nowszych i lepiej wyposażonych urządzeń, unikając starszych konstrukcji takich jak MEDION MD 5951.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA