logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki wzmacniacz sygnału z kanałem zwrotnym do instalacji TV i internetu?

tomek0o7 01 Lis 2007 11:54 1038 3
REKLAMA
  • #1 4436062
    tomek0o7
    Poziom 12  
    Ocena: 25
    Witam :)

Sluchajcie otóż mianiowicie byl u mnie kilka dni temu gość z multimedii ktory zaklada tv neta itp. (w załączniku znajdziecie schemat tej instalacji) Powiedzial mi, że trzeba zmienic wzmacniacz ( zeby miec przykładowo neta na gniezdzie nr 2) Bo obency wmzacniacz jest dość stary i nie ma kanału zwrotnego. A jeżeli dołoży sie jeszcze jeden rozdzielacz to sygnał bedzie za słaby. Nie wiem jak on to sprawdził bez miernika no ale tak powiedzial. A podłaczając modem w gniazdo nr 2, nawet nie dał rady sie zalogować do sieci.

Jak myślicie jak rozwiązać ten problem? Może kupić nowy wzmacniacz z kanałem zwrotnym i podpiąć wszytko pod jedno (bez tapa) i poprostu rodzielic?
    Załączniki:
    • Jaki wzmacniacz sygnału z kanałem zwrotnym do instalacji TV i internetu? schemat.JPG (17.91 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 4437222
    zdzislaw111
    Poziom 26  
    Ocena: 45
    Witaj.
    Ten gość od multimedii idzie na skróty łatwiej zamontować coś co już posiada na składzie .
    Z drugiej strony piszesz , że wzmacniacz jest stary, jeśli ma więcej jak 5-8 lat to możesz kupić nowy bo po jakimś czasie trzeba będzie coś w nim wymienić i albo trzeba to wykonać samemu , albo zapłacić za usługę.
    Wymieniając na nowy z kanałem zwrotnym nasz problem starego wzmacniacza z głowy.
  • REKLAMA
  • #3 4438646
    tomek0o7
    Poziom 12  
    Ocena: 25
    hmm no i wlasnie teraz nie wiem... Bo on powiedzial ze koszt takiego wzmacniacza to 1000 zl :| wiedzialem odrazu ze to sciema i znalazlem na allegro za 195 zl tylko powiedzcie mi czy on bedzie dobry

http://allegro.pl/item260694789_wzmacniacz_sygnalu_catv_axing_bvs_6_65_nowa_cena_.html

Po co są w nim aż dwa wyjścia :?: czyżby jedno (jest z kanałem zwrotnym) to do podlaczenia gniazda w którym bedzie internet :?:

I jak to podłączyć :?: czy zastosowanie zwykłych rozdzielaczy bedzie dobrym rozwiązaniem :?:

P.S. Dziękuje za przesunięcie tematu do innego forum i że nie został ten temat ani zablokowany ani usuniety ;)
  • Pomocny post
    #4 4440715
    zdzislaw111
    Poziom 26  
    Ocena: 45
    Na allegro jest napisane "port wyjściowy testowy: -30dB" , to jest owe drugie wyjście.
    To wyjście pomiarowe.
REKLAMA