logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon 550i – lokalizacja i wymiana pampersa, jak rozkręcić drukarkę?

Krzys100 02 Lis 2007 11:26 1569 8
REKLAMA
  • #1 4439272
    Krzys100
    Poziom 11  
    Prosiłbym o pomoc: w jaki sposób rozkręca się w/w drukarkę aby można uprać pampersa. Nie wiem gdzie on się znajduje. Dioda pomarańczowa pulsuje 7 razy. Dzięki serdeczne za odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 4439528
    Kwasek27
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    W sumie to nie trzeba rozkrecac drukarki, chyba ze chcesz wyczyscic ta gabke gdzie wsiaka tusz, podczas czyszczenia glowicy. Gabka ta znajduje sie na dole drukarki pod tym zespolem czyszczacym.

Wystarczy zresetowac drukarke taka kombinacja klawiszy, powinno zadzialac:

1. Turn off printer
    2. Hold down Resume button and press Power button.
    3. Keep holding down Power button and let Resume button go.
    4. Press Resume button 2 times then let BOTH buttons go.
    5. Green lights will flash and then stop blinking.
    6. When green lights are solid, press the Resume button 4 times.
    7. Press the Power button and the printer should turn off, if not, press the Power button once more.
    8. Your printer should respond as normal.
  • #3 4440787
    Krzys100
    Poziom 11  
    Dziękuję za szybką odpowiedź. Próbowałem ale problem powtarza się nadal. Może jednak należy wyprać pampers. Jeżeli tak to jak się do niego dobrać?
  • REKLAMA
  • #4 4440818
    Kwasek27
    Poziom 14  
    jesli dioda miga cyklicznie 7 razy tylko na pomaranczowo to jest uszkodzona glowica i potzrebna wymiana, a jesli 7 razy na pomaranczowo i zielono to przepelniony pampers.

Dodano po 7 [minuty]:

Waste Error Reset

1: Power off printer
    2: Hold Resume button then press and hold POWER, the beeper will sound once.
    3: Hold POWER and release RESUME
    4: Press RESUME twice
    5. Release Power button
    6: When the indicator lights steady, press RESUME three(3) times. The indicator should be orange.
    7: Press Power to set data

Dodano po 2 [minuty]:

Same wypranie pampersa nic nie da, bo problem tkwi w elektronice drrukarki, ma taki licznik, ktory zlicza ilosc wydrukowanych stron i po pewnej ilosci sie blokuje i potzrebny jest reset, A wypranie to swoja droga, mozna wyczyscic zeby nie gromadzilo sie zbyt duzo tuszu wewntarz. Musisz rozebrac drukarke po kolei i dostac sie do srodka.
  • #5 4441356
    Krzys100
    Poziom 11  
    mruga raz na zielono a siedem razy na pomarańczowo; resetowałem wg podanej kolejności ale nic nie dawało. Nie znam angielskiego więc proszę o wersję polską. Wg podanej instrukcji należy nacisną 4 razy - w/g twojej 3 razy. Jak to właściwie jest z tym naciskaniem. Dzięki za szybką odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #6 4441385
    Kwasek27
    Poziom 14  
    tzn ja tylko skopiowalem podana instrukcje resetu. Ale wg twojego opisu masz wlanieta glowice i reset nic nie pomoze. Musisz wymienic glowice, jak masz dostep do takiej samej drukarki lub sprawnej glowicy to sprawdz czy na pewno problem tkwi w glowicy.
    Pozdarwiam
  • #7 4441738
    Krzys100
    Poziom 11  
    ja tę drukarkę używałem sporadycznie (mam drugą laserową). Może wydrukowała 100 stron. A tu taki klops. Rozkręciłem, gąbeczki uprałem, był reset i nadal lipa. Jak coś komuś do głowy jakiś pomysł to proszę o pomoc.
    Dzięki.
  • #8 4441870
    Kwasek27
    Poziom 14  
    Jeszcze dla pewnosci, przeztlumaczylem ta druga instrukcje resetu.

1: Wyłącz drukarkę
    2: Trzymaj przycisk Resume wtedy nacisnij i trzymaj przycisk Power
    3: Trzymaj POWER i puść RESUME
    4: Naciśnij RESUME dwa razy
    5. Puść power
    6: Kiedy diody przestaną migać, wciśnij RESUME trzy(3) razy. Dioda powinna być pomarańczowa.
    7: Naciśnij power by wpisać dane
  • REKLAMA
  • #9 4442028
    Krzys100
    Poziom 11  
    Dzięki serdeczne ale nadal lipa.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemu z drukarką Canon 550i, której pomarańczowa dioda pulsuje 7 razy, co może wskazywać na uszkodzoną głowicę lub przepełniony pampers (gąbkę absorbującą tusz). Użytkownik pyta o lokalizację pampersa i sposób rozkręcenia drukarki w celu jego wyprania. W odpowiedziach wyjaśniono, że pampers znajduje się na dole drukarki pod zespołem czyszczącym głowicę i że sam reset drukarki może pomóc, ale jeśli dioda miga 7 razy na pomarańczowo i zielono, to oznacza przepełnienie pampersa. Podano szczegółową instrukcję resetu licznika pampersa, jednak użytkownik zgłasza, że reset nie rozwiązuje problemu. Zasugerowano, że jeśli dioda miga tylko na pomarańczowo 7 razy, to problemem jest uszkodzona głowica wymagająca wymiany. Wskazano, że wypranie pampersa jest możliwe po rozebraniu drukarki, ale problem może leżeć w elektronice i liczniku stron, który blokuje urządzenie po przekroczeniu limitu. Instrukcje resetu zostały przetłumaczone na język polski, jednak mimo prób problem pozostaje nierozwiązany.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA