logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nordmende RCT3004 - telewizor nie włącza się, dioda mruga kodem 4x4

Lowicz 02 Lis 2007 17:54 986 4
REKLAMA
  • #1 4440618
    Lowicz
    Poziom 2  
    Witam wszystkich serdecznie. Otóż mam taki problem, jakiś czas temu ww. telewizor działał bez problemu, i tylko czasami sam z siebie sie wyłączał, dioda mrugała 4 razy, z tego co wiem to kod 4x4, następnie sam sie włączał albo trzeba było skorzystać z pilota. Później problem się nasilał, telewizor gasł parę razy dziennie, aż w końcu zgasł i nie chciał się włączyć. Gdy włączam zamiast dioda zapalić się na pomarańczowo, słychać tyko jakieś pstryknięcie w telewizorze, a dioda jest czerwona, i zaczyna mrugać kodem 4x4. Wczoraj jakimś cudem się odpalił , podziałał godzinkę czy dwie i znów zgasł , a o włączeniu nie ma mowy. Na elektronice zbytnio się nie znam, ale przynajmniej chcę się dowiedzieć, w czym jest problem, może wystarczyło by tylko coś przelutować, a nie od razu zanosić do serwisu. Pozdrawiam :D
  • REKLAMA
  • #2 4440653
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4440654
    radekrpisz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 208
    RCT3004 to raczej oznaczenie pilota. TV oddaj do serwisu bo sam nic nie zrobisz..
  • REKLAMA
  • #4 4441058
    struzynski
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Witam.Z tego co opisujesz, usunięcie takiej usterki rozpoczyna się od wymiany wszystkich elektrolitów w zasilaczu po stronie wtórnej i pierwotnej oraz w odchylaniu.Koszt niewielki około 20zł.Pamiętać o biegunowości kondesatorów nie wolno się pomylić.Jak je wymienisz i nie ruszy Twój TV to pomyslimy dalej co z nim zrobić.Mogą być również "zimne luty".powodzenia
  • #5 4441511
    Lowicz
    Poziom 2  
    tak rct3004 to oznacznie pilota, na telewizorze nigdzie nie moglem znaleźć odpowiedniej nazwy (:
REKLAMA