logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nordmende Spectra ST70KH C ICC10 - TV wyłącza się, miga dioda st-by 4x4, co robić?

czarny_1963 26 Sty 2007 16:25 1412 5
REKLAMA
  • #1 3490286
    czarny_1963
    Poziom 21  
    Ocena: 209
    Witam
    pisze ten post bo problem dotyczy tego TV i dokładnie tego samego uszkodzenia które już miałem to znaczy telewizor grał po naprawie chyba 3 miesiące i znowu wrócił do warsztatu z tą samą usterką to znaczy gra ale sie wyłącza, jak sie wyłączy to miga dioda st-by 4x4 i sie sam włączy a jak po kilku takich wyłączeniach sie nie włączy to można go włączyć pilotem a dioda wtedy miga ale juz nie sygnalizuje kodu i znów pogra pare minut i sie wyłączy i tak bez przerwy, czasem przerwy są bardzo długie to znaczy gra czasami bardzo długo zanim sie wyłączy, jest to nieregularne. Nie wiem może to przypadek a może mi sie wydaje ale zauważyłem ze jak przełącze na kanał ze snieżeniem to też sie wyłączy od razu.
    Przelutowałem już chyba całą płyte wymieniałem elka nie wiem czego sie jeszcze przyczepić, aha zauważyłem jeszcze że jak sie zagrzeje wyłącza sie cześciej.
    Może miał ktos taki przypadek albo wie gdzie szukać tego uszkodzenia.
  • REKLAMA
  • #2 3490653
    ALUŚ
    Poziom 36  
    Ocena: 20
    Witam !

Lupa i lutownica i ruszać elementami , może się ujawni .

Albo strumieniem ciepłego powietrza .
  • REKLAMA
  • #3 3490681
    czarny_1963
    Poziom 21  
    właśnie juz nie wiem bo mi sie wydaje że przeorałem już całą płyte siedze już drugi dzień może jeszcze jakieś elko jest do wymiany o którym nie wiem pukanie i kołatanie płytą też nic nie daje a najgorsze jest to że mi sie już wydaje że gra a tu nagle znowu sie wyłącza i zastanawia mnie to że pomiga 4x4 i 4x4 i sie sam włączy
  • REKLAMA
  • #4 4409360
    czarny_1963
    Poziom 21  
    Witam
    długo nie chciałem pisać ani zakładać nowego posta ponieważ meczyłem jeszcze tego tv , który wraca jak bumerang a uszkodzenie ciągle te same dalej sie wyłącza , zauważyłem że jak gra przez AV z satelitki to wydaje mi sie że gra choć czasem też zdażyło mu sie wyłączyć, czasem gra cały dzień i nic ale jak tylko go wyłącze i ponownie włącze to zaczyna fiksować już trace nerwy, wydaje mi sie że już przelutawałem wszystko, nie wiem może coś przeoczyłem.

Napiszcie cokolwiek wszystko sprawdze jeszcze raz co mi podsuniecie bo już nie mam koncepcji

jeszcze małe spostrzeżenie właśnie go testuje i gra przez AV i jest ok, jak przełącze na antene to chwilka i coś pstryknie i sie wyłącza , wyciągam jeszcze raz pcz-e i głowice i przelutuje jeszcze raz może coś sie zmieni
  • REKLAMA
  • #5 4411402
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Naprawdę warto pisać w sposób bardziej zrozumiały i zgodny z zasadami pisowni (Regulamin p.15).
    Najlepiej chyba pomoże skorzystanie z wyszukiwarki (również w kwestii kodów błędów).
  • #6 4418225
    czarny_1963
    Poziom 21  
    myśle że wkoncu naprawiłem ten tv, jeżeli nie wróci za miesiąc spowrotem to myśle że naprawa powiodła sie całkowicie , wymieniłem jeszcze CL024,CL030,CL033,CF005,CP137, jak narazie gra i jest ok zobaczymy jak bedzie jakby coś nie wyszlo to dam znać .
REKLAMA