logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór wieży Technics: SC-EH790, SC-DV290 czy SC-EH760? Który model najlepszy?

Derr 06 Lis 2007 17:58 2107 6
REKLAMA
  • #1 4452754
    Derr
    Poziom 10  
    Witam mam pytanie na temat wiezy technicsa... Jest duzo modelow podobnych wersji tego sprzetu i wlasnie nie wiem kutry jest najlepszy podaje likni do paru z nich (kupuje na ebay bo mieszkam w Angli)
    TECHNICS SCEH790
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Technics SC-DV290 Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Nie wiem co to za model- Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    SC-EH760 Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Nie wiem moze sa jeszcze inne modele jesli sa prosze podac.

Dodano po 3 [godziny] 28 [minuty]:

Ktury z tej seri modeli jest najnowszy?
  • REKLAMA
  • #2 4459072
    andrew54
    Poziom 27  
    Ocena: 100
    Żaden, poczytaj troche to forum - technics to ładnie wyglądający badziew.

Dodano po 20 [minuty]:

naszczęście ta firma juz dawno nie istenieje
  • REKLAMA
  • #3 4459961
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 640
    Firma istnieje - to Matsushita, właściciel m.in. marki Panasonic. Kolega nie doczytał, ten osąd też nie jest skutkiem czytania Forum.
  • REKLAMA
  • #4 4460152
    andrew54
    Poziom 27  
    Ocena: 100
    Oczywiście chodziło mi że został zlikwodowany człon technics - produkujący sprzęt audio, bo jak wiadomo matsushita tak sie podzieliła że panasonic to był sprzęt TV/Video oraz niewielkie wieże a z czasem tuż przed likwidacją technicsa nawet amplitunery, a technics to Audio (segmentowy w pełnym rozmiarze oraz wieże midi, mini również segmentowe).

Co do jakości to znam technicsy raczej tylko "od środka" i gdybym miał kupowac miniwieże to tylko np: yamahe pianocraft lub denona, np D-102.
  • #5 4460308
    Pablo1964
    Moderator
    Ja miałem wieżę (dużą) Technicsa i nie mogę powiedzieć o niej złego słowa.
  • #6 4464299
    Derr
    Poziom 10  
    Niewiem duzo o Technicsie moze ma badziewne czesci ale chyba niezle gra?
  • REKLAMA
  • #7 4467292
    Pablo1964
    Moderator
    Żadna miniwieża nie gra dobrze. Ale zestawy złożone z segmentów grały naprawdę OK.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru najlepszej miniwieży Technics spośród modeli SC-EH790, SC-DV290 oraz SC-EH760, z pytaniem o najnowszy model z serii. W odpowiedziach pojawiły się opinie, że Technics to marka o atrakcyjnym wyglądzie, lecz według niektórych użytkowników sprzęt ten jest niskiej jakości. Podkreślono, że marka Technics, będąca częścią koncernu Matsushita (właściciela Panasonica), została zlikwidowana jako osobna jednostka produkująca sprzęt audio, a produkcja miniwież i amplitunerów została przeniesiona pod markę Panasonic. Wskazano, że miniwieże generalnie nie oferują wysokiej jakości dźwięku, natomiast zestawy segmentowe Technics grały dobrze. Jako alternatywy dla miniwież Technicsa wymieniono modele Yamaha Pianocraft oraz Denon D-102. Nie podano jednoznacznej odpowiedzi, który z wymienionych modeli Technics jest najlepszy lub najnowszy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA