logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta CyfraPolsat do tunera cyfrowego czy jest coś takiego?

PIOTREL 30 Lis 2003 21:05 6755 6
REKLAMA
  • #1 420107
    PIOTREL
    Poziom 26  
    Ocena: 172
    Witam mam nowy cyfrowy tuner satelitarny Thomsona z wejściem na kartę. W komplecie z nim jest karta z czipem nie aktywowana. Tuner ten kupiono jako cały zestaw satelitarny. Thomson w porozumieniu z CYFRĄ+ zrobił że przy zakupie tego zestawu można (ale nie trzeba) wykupić Cyfrę i wtedy są zniżki przez pół roku 50% abonamentu , nie płacimy za zestaw i aktywację .
    Czy jest możliwość kupienia karty aby było można oglądać Cyfrę lub Polsat . Czy są takie karty.? Słyszałem że kiedyś coś takiego można było kupić. Czy można coś zrobić z tą kartą co była w komplecie. ?
  • REKLAMA
  • #2 420497
    kursant
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    Słyszałem że Cyfra pozwala na to aby wykupić abonament bez tunera dając tylko kartę.
    Aby odbierać Cyfrę i Polsat musisz mieć dwa systemy kodowania a nie wiem czy Twój Thomson to potrafi. Cyfra koduje w Seca a Polsat w Nagravision.
  • REKLAMA
  • #3 420751
    zn21
    Poziom 18  
    Ocena: 14
    Polsat cyfrowy nie sprzedaje kart więc tu nic nie wyjdzie.
    Natomiast Cyfra+ proponuje Ci dwa warianty z kartami :
    1. Możesz podpisać umowe na 1 rok ( teraz jest promocja ) tylko na kartę i otrzymasz ją.
    2. Możesz kupić jeden z dwóch pakirtów C+ płacąc z góry za pól roku nie podpisując umowy. Dostajesz karte o żywotności pół roku. Jesli ją zgubisz to programy i kasa przepadły. W pierwszym przypadku dadzą Ci nową kartę
    Jeżeli twój tuner ma wbudowany system SECA 2 ( a tak chyba jest )to z odbiorem nie będzie problemu. Nie wiem tylko jak będzie z aktywacją i przechodzeniem praw z jednedo na drugi miesiąc.
    zn21
  • REKLAMA
  • #4 424889
    PIOTREL
    Poziom 26  
    Szkoda ze nic sie nie da skołować to jeszcze abonament.
  • #5 427826
    MrStachu
    Poziom 11  
    Słoneczko świeci bez karty na przerobionych mediasatach cyfry+ (Kenwood, Pioneer). Więc wystarczy odkupic od kogoś taki tuner, zmienić firmware, kupic kartę c+ (bez tunera) i oglądamy obie platformy (w tym słoneczko za free).
  • #6 429457
    PIOTREL
    Poziom 26  
    Ale czy na tym moim tunerze da coś się zrobić ?
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz tunera satelitarnego Thomson z wejściem na kartę i nieaktywowaną kartą z zestawu pyta o możliwość zakupu karty do odbioru Cyfry+ lub Polsatu. Cyfra+ umożliwia wykupienie abonamentu tylko na kartę bez tunera, oferując umowę roczną lub półroczną kartę przedpłaconą. Tuner Thomson prawdopodobnie obsługuje system kodowania SECA 2, który jest wymagany do odbioru Cyfry+. Polsat cyfrowy nie sprzedaje kart osobno, a ich kodowanie odbywa się w systemie Nagravision, co wymaga innego sprzętu. Istnieje możliwość oglądania Cyfry+ i Polsatu na przerobionych tunerach Mediasat (np. Kenwood, Pioneer) z odpowiednim firmware i kartą Cyfry+ bez tunera. Jednak nie jest jasne, czy na tunerze Thomson można dokonać takiej modyfikacji. Dodatkowe informacje i modyfikacje można znaleźć na stronie http://sktv.boo.pl.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA