Witam TV jak w temacie. TV chodzi, ale brak mu treści obrazu tzn obraz czarny, wyświetla OSD i nie można wyszukać żadnego programu. Podejrzewam głowice ale pewności nie mam. Pomierzyłem na niej napięcia i oto co otrzymałem:
U - 0V
BT - 7,16V i zmienia się wraz ze strojeniem
VH - 11,91V
AGC - 5,02V
VL - 8V
AFT - 5,78V
B+ - 11,97V
IF - 0V
Oczywiści napięcia te są przykładowe bo wraz ze strojeniem i zmianą pasm częstotliwości one się zmieniają no chyba prócz B+.
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, czy wymieniać głowice czy jeszcze czegoś poszukać?
Zauważyłem jeszcze, że podczas strojenia słychać delikatnie głos złapanej stacji.
Dodano po 35 [minuty]:
Właśnie udało mi się załatić podobną głowicę - po wstawieniu problem nie zginął. W takim przypadku problem jest chyba po stronie p.cz. Może teraz jakieś sugestie?
U - 0V
BT - 7,16V i zmienia się wraz ze strojeniem
VH - 11,91V
AGC - 5,02V
VL - 8V
AFT - 5,78V
B+ - 11,97V
IF - 0V
Oczywiści napięcia te są przykładowe bo wraz ze strojeniem i zmianą pasm częstotliwości one się zmieniają no chyba prócz B+.
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, czy wymieniać głowice czy jeszcze czegoś poszukać?
Zauważyłem jeszcze, że podczas strojenia słychać delikatnie głos złapanej stacji.
Dodano po 35 [minuty]:
Właśnie udało mi się załatić podobną głowicę - po wstawieniu problem nie zginął. W takim przypadku problem jest chyba po stronie p.cz. Może teraz jakieś sugestie?