logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

zablokowal sie immobilajzer sejczento 1100 z 2001 roku.

staszek10 12 Lis 2007 20:59 2630 8
REKLAMA
  • #1 4474452
    staszek10
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    po rozładowaniu akumulatora przez alarm do zera zablokował sie immobilajzer i nie czyta kluczyków co można zrobić żeby go odblokować jak w czytać z powrotem te kluczyki do pamięci proszę pomóżcie
  • REKLAMA
  • #2 4474903
    ub
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    Morze to nie wina kluczyków,tylko alarmu
  • #3 4475017
    avital
    Poziom 15  
    Ocena: 32
    Jeśli jest dokładnie tak jak mowisz to mam złe wieści
    w tym roczniku immo oparte transponderze crypto,podczas spadku napięcia akumulatora następują błedne wpisy do pamięci 93C56 i uszkadza się treść w/w.
    Między innymi zapisany tam jest cryptokey klucza i stały Id, pół biedy jeśli zostanie uszkodzony ID ale cryptokeya nie odzyskasz, rozwiązań jest kilka zaleznie od typu sterownika tzw. immo off, emulator, serwis lub dopasowanie innego immo z kluczami.
  • REKLAMA
  • #4 4475586
    staszek10
    Poziom 11  
    dzwoniłem do serwisu powiedzieli ze musze mieć jakąś karte kodów której nie mam bo poprzedni właściciel mi jej nie dał i teraz mam kłopot bo zamówienie takiej kary może trwać nawet 2 tygodnie tak mówili w serwisie. czy jesli zamówię ta karte to w serwisie mi to rozblokują czy jeszcze coś bedę musiał dokupić
  • REKLAMA
  • #5 4476413
    mind
    Poziom 18  
    Ocena: 21
    Popytaj na www.autokacik.pl dział seicento. Może ktoś ci to zrobi.
  • REKLAMA
  • #6 4477026
    ub
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    Można jeszcze wyczyścić centralkę i odpiąć centralkę codu chyba będzie taniej niż kupić nowe klucze z wkładkami kartą
  • #7 4478170
    mind
    Poziom 18  
    Ocena: 21
    Tak wyczyszczenie kodu chyba będzie najtańsze w twoim przypadku. Jeśli jesteś zainteresowany - mogę ci podać dane człowieka, który może to zrobić ale to już na PW
  • #8 4479131
    staszek10
    Poziom 11  
    tak jesli to mozliwe to prosze o jakis namiar na mejla a ja zadzwonie kolego do ciebie mój mejl to staszek1(_at_)op.pl
  • #9 4485655
    staszek10
    Poziom 11  
    odblokowali mi ID. w centrali immo i wszystko ruszyło wiec juz mogę śmigać autkiem dziękuje wszystkim za pomoc . zamykam temat

Podsumowanie tematu

✨ W samochodzie Seicento 1100 z 2001 roku immobilizer oparty na transponderze crypto zablokował się po całkowitym rozładowaniu akumulatora przez alarm. Spadek napięcia spowodował błędne zapisy w pamięci EEPROM 93C56, uszkadzając dane takie jak cryptokey i stały ID klucza, co uniemożliwia odczytanie kluczyków. Rozwiązania obejmują wyczyszczenie centralki immo, zastosowanie emulatora, wyłączenie immobilizera lub serwisowe dopasowanie nowej karty kodów, której brak powoduje opóźnienia. Najtańszą metodą jest wyczyszczenie kodu w centrali, co pozwoli na ponowne zaprogramowanie kluczy i odblokowanie ID, co potwierdzono jako skuteczne w omawianym przypadku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA