logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Otake 517vt - Obraz zwinięty do środka, jak naprawić? Szukam schematu.

vrk4 13 Lis 2007 15:34 995 4
REKLAMA
  • #1 4476664
    vrk4
    Poziom 2  
    Mam taki problem, a mianowicie obraz po właczeniu jest zwiniety do srodka, na srodku jest tylko cieniutki pasek, kiedy telewizor sie podgrzeje i stuknie sie do delikatnie, zaczyna działac, myslalem ze to zimne luty ale wydaje mi sie ze wszystkie polutowalem i nadal to samo,gdzie szukac usterki? a i jeszcze jedno pytanko posiada ktos moze schemat do tego modelu ?? z gory dziekuje za pomoc. pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4476742
    vrk4
    Poziom 2  
    a w ktorych okolicach moge sie spodziewac tego zimnego lutu :P ( dodam ze nie jestem elektronikiem tylko samoukiem, wiec jak by mi ktos to wytłumaczył w miare prosto :):P:) pozdrawiam

Zapoznaj się wreszcie z regulaminem Forum i przestrzegaj jego zaleceń.
    Tytuł zmieniłem - p.11 regulaminu.
    Na Forum obowiązują zasady pisowni! Regulamin p.15. [Mirek Z.]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4477070
    karol5608
    Poziom 28  
    Ocena: 318
    Idąc przewodami od cewek na kineskopie dojdziesz do płyty a dalej ścieżkami do układu scalonego przykręconego do radiatora i to jest końcówka mocy odchylania pionawego!! Jeśli po ścieżkach dojdziesz w okolice hota to nie tędy droga tylko od tych pozostałych kabli!! :D Przelutuj dokładnie tego scalaka i wymień przy nim elektrolity!! Pozdrawiam
  • #5 4477789
    vrk4
    Poziom 2  
    Dzieki bardzo,polutowałem i wszystko działa :))
REKLAMA