logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ricoh Aficio 1027 - jak usunąć błąd SC541 po awarii prądu?

monikq 14 Lis 2007 08:04 3220 7
REKLAMA
  • #1 4479024
    monikq
    Poziom 2  
    Witam
    Mam w firmie od niedawna kopiarkę ricoh aficio 1027. Pilnie potrzebuję rady: po nagłej awarii prądu i ponownym właczeniu na kopiarce pokazał się komunikat: SC541
    prosze o radę
  • REKLAMA
  • #2 4479033
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6157
    Przeniosłem z: Schematu/instrukcji…
  • REKLAMA
  • #4 4479164
    monikq
    Poziom 2  
    Zagladałam, wygląda, że wszystko ok. Wałek był zabrudzony, wytarłam, nadal nie działa. I nie wiem jak skasować.
    Może ktoś jednak mnie poinstruuje jak mam to zrobić?
  • REKLAMA
  • #6 4479191
    monikq
    Poziom 2  
    Ja wiem, że tu wszyscy wszystko wiedzą, ale ja się za bardzo na tym nie znam, jestem w biurze sama i potrzebuję uruchomić kserokopiarkę. Może masz chwilę i napiszesz w skrócie jak to zrobić?
    Będę dozgonnie wdzięczna
  • REKLAMA
  • #8 4479260
    monikq
    Poziom 2  
    bardzo dziękuję :-)
    próbuję :-)

Dodano po 4 [godziny] 55 [minuty]:

Witam ponownie
    W stanie mojej kopiarki nic sie nie zmieniło.
    Pliki pobrałam, ale abym mogła wypakować, żąda ode mnie jakiegoś woluminu.
    POMOCY BO ROBI SIĘ NERWOWO

Podsumowanie tematu

✨ Po nagłej awarii prądu na kopiarkę Ricoh Aficio 1027 pojawił się błąd SC541, który oznacza problem z piecem grzewczym. Użytkownik próbował oczyścić wałek, jednak błąd pozostał i nie wiedział, jak go skasować. Wskazano, że należy skorzystać z instrukcji serwisowej, gdzie opisano procedurę kasowania błędu SC541. Podano link do instrukcji serwisowej, jednak użytkownik miał trudności z wypakowaniem plików, ponieważ system wymagał woluminu. Problem wymaga dostępu do serwisówki i wykonania odpowiednich kroków resetujących błąd pieca w urządzeniu Ricoh Aficio 1027.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA