logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

3310 mt-boxem, mt-box nie widzi zainstalowanych plików.

belmondo80 15 Lis 2007 17:47 1428 6
REKLAMA
  • #1 4484515
    belmondo80
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    witam
    dostałem nokie 3310 od kumpla aby zmienić sofcik bo coś sie wiesza ale mam problem gdyż
    mt - box nie widzi zainstalowanych plików:

C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\Nhm-5\nhm5ny05.590
    Terminating flash procedurę
    paczkę z softem rozpakowałem w podany wyżej folder ale ich nie widzi

wiem że najlepszy do noki DTC3 jest flasher dejana
    a jak posiadam mt - boxa i tornado

czy da sie poprawnie tym sflashować
    jeśli tak to co robię źle pozdrawiamn
  • REKLAMA
  • #2 4484562
    xion6456
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    bo pliki powinienes miec w katalogi wintesla i z tego katalogu je musisz wybrac w programie mt boxa i powinno poleciec bezproblemu
  • REKLAMA
  • #3 4484569
    arczi114
    Poziom 28  
    Ocena: 12
    Wszystkie pliki pod DCT-3 instalują sie automatycznie w folderze -Wintesla, na dysku-C, wiec nie wiem w czym problem, ponadto chybas otwierasz załacznik dla DCT-3, bo automatycznie po odpaleniu MT. otwiera sie okno pod DCT-4, a jesli chodzi o DCT-3 telefony to nie znam lepszego sprzetu od starego poczciwego Tornado...powodzenia..:D
    ahh,widze kolega mnie ubiegł....:D
  • #4 4484727
    belmondo80
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    no właśnie mi się zainstalowały w innym folderze
    a jak stworze folder wintesla to nie wykrywa
  • REKLAMA
  • #5 4484908
    dickheadGSM
    Poziom 31  
    Ocena: 37
    C:\WinTesla\Nhm-5\
    albo zainstaluj paczke jeszcze raz sama sobie sciezke utworzy
    tornado tez zobaczy
  • REKLAMA
  • #6 4484999
    entertel
    Poziom 12  
    i instaluj z tego samego dysku (kompa) wiem z doświadczenia, że jeśli udostępniałem sobie instalkę z innego dysku to rzeczywiście coś się waliło przy rozpakowywaniu (dotyczy tylko instalek dct3)
  • #7 4485022
    dickheadGSM
    Poziom 31  
    Ocena: 37
    entertel napisał:
    i instaluj z tego samego dysku (kompa) wiem z doświadczenia, że jeśli udostępniałem sobie instalkę z innego dysku to rzeczywiście coś się waliło przy rozpakowywaniu (dotyczy tylko instalek dct3)

bzdura !

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku wykrywania przez program MT-Box zainstalowanych plików oprogramowania dla Nokii 3310 (DCT-3). Pliki softu zostały rozpakowane w katalogu C:Program FilesNokiaPhoenixProductsNhm-5nhm5ny05.590, jednak MT-Box ich nie widzi. Rozwiązaniem jest umieszczenie plików w katalogu C:WinTeslaNhm-5, gdyż oprogramowanie DCT-3 instaluje się automatycznie w folderze WinTesla na dysku C. Ważne jest, aby instalować i uruchamiać program z tego samego dysku, ponieważ instalacja z innego dysku może powodować błędy przy rozpakowywaniu. Dodatkowo, MT-Box domyślnie otwiera okno dla DCT-4, co może powodować niezgodność przy pracy z DCT-3. Do flashowania DCT-3 polecany jest sprzęt Tornado, który również wykryje poprawnie pliki po umieszczeniu ich w odpowiednim katalogu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA