logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pendrive Philips FM02FD11A 2GB wykrywa tylko 5MB - jak przywrócić pełną pojemność?

dr_mariano 17 Lis 2007 00:18 2024 4
REKLAMA
  • #1 4489699
    dr_mariano
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam, posiadam pendrive Philips FM02FD11A 2GB ale po podłączeniu do komputera widoczne jest tylko 5mb , czy ktos spotkał sie z takim problemem wcześniej?? co zrobić aby było 2 GB?? próbowałem już kilku programów aby usunąć partycje ale żadnego skutku, wynik działania CheckuDisc to(może w czyms pomocne):

Name: USB Flash Drive (USB2.0)

Logic Driver: D:\

VID&PID: Vid_0471&Pid_082b
    Speed: high speed

VendorID: Philips
    ProductID: USB Flash Drive
    Product Revision: 3000

Vendor Description: Philips
    Product Description: USB Flash Drive
    Serial Number: 0601220400000536
  • REKLAMA
  • #2 4489804
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4489831
    piekarcio
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    A jaki system masz?
  • REKLAMA
  • #4 4489889
    artur00
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    Witam
    Marcin230 napisał:
    A instalatorem Windowsa XP próbowałeś?

Może Kolega rozwinąć myśl, bo nie wiem za bardzo co można w tym przypadku zrobić instalatorem windows ?
    piekarcio napisał:
    A jaki system masz?

Skoro Kolega użył polecenia chkdsk, wieć na pewno nie jest to linux, ani win98.

Kolego dr_mariano, najprawdopodobniej większa cześć przestrzeni z tych 2GB jest zaszyfrowana, być może też pamięć jest uszkodzona, ale przyjmijmy optymisty scenariusz że założona jest partycja zaszyfrowana. wtedy polecam postępować zgodnie z tym linkiem http://www.tinyurl.pl?ysDer3Zn
    jest to link do stronu producenta, a dokładnie do FAQ, w którym pojawia się Kolegi proglem
    My UFD Flash Drive only displays a free capacity of 5MB or 7 MB but the total capacity is much bigger. Did I ruin the drive?

I jest też oczywiście rozwiązanie, czyli użycie programu Lock it Easy do zdjęcia hasła.
    Pozdrawiam
    artur
  • #5 4497166
    dr_mariano
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam,dziękuję za odpowiedzi, a szczególnie koledze artur00 jego informacja była szczególnie przydatna bo z 50 pendrive uszkodzonych których kupiłem na giełdzie elektronicznej w cenie 1 zł za sztuke (1GB i 2 GB)naprawiłem ponad połowe, reszta miała zimny lut(wada fabryczna) odzyskałem 48 sztuk, to była fajna zabawa:D rozdaje teraz małe prezenty znajomym, temat zamknięty:)
REKLAMA