Witam pana pisze bo w końcu zabrałem się za naprawę telewizora wyczyściłem płytkę i zabrałem się za pomiary schemat ma strasznie zamazany i mozolnie o idzie nie wiem gdzie szukać u mnie stabilizatora 5V sprawdziłem na wejściu za mostkiem prostowniczym napięcie póżniej wyjście z transformatora T602 14V wyjście na mikrokontroler IC 001
wejście i wyjście napięć z układu IC 601 napięcie na wejściu trafopowielacza i zatrzymałem się na tranzystorze Q 802 2SD 555 LB
HV-Out na kolektorze niema napięcia 114V DC które wchodzi na trafopowielacz .Po włączeniu do sieci odbiornik nie powinien startować Jak przyciskam załączanie układ nie reaguje więc mam problem chyba z sterowaniem przetwornicą Pozdrawiam i czekam na podpowiedż
Moderowany przez Mirek Z.:Ostrzeżenie za niezastosowanie się do polecenia moderatora w związku z naruszeniem p.11 regulaminu oraz za niechlujna pisownię. P.15 regulaminu nakazuje stosowanie się do zasad pisowni. Dalsze niestosowanie się do wymogów regulaminu będzie skutkować blokadą pisania.