logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz Technics SA-GX180 – lewy kanał zanika, działa po dłuższym czasie

lex00 18 Lis 2007 11:48 1662 3
REKLAMA
  • #1 4493812
    lex00
    Poziom 26  
    Ocena: 30
    Witam mam problem z tym oto wzmakiem . Chodzi o to że kanały lewe rzadko działają to wzmak kumpla i po pół godziny w końcu ruszyły. Co to może być za problem. Gdy podłączam pod prawy i lewy od razu działały tylko Prawe lewe po wielokrotnym podłączaniu i odłączaniu wtyczki. Możecie mi podpowiedzieć ?
  • REKLAMA
  • #2 4493942
    saper18
    Poziom 13  
    Ocena: 64
    Witam. Sprawdź czy przekaźnik przy załączeniu dobrze zwiera. To jest dość stary wzmacniacz więc styki mogły się utlenić. Sprawdź również, czy nie masz zimnych lutów. Jeśli ich nie ma to wina może leżeć w końcówce mocy. A że końcówka to hybryda SVI3205B to tylko będziesz ją mógł wymienić na nową, co nie będzie tanie. Czy na wyświetlaczu pokazuje się czasami napis OVERLOAD ?
  • REKLAMA
  • #3 4494001
    lex00
    Poziom 26  
    Ocena: 30
    Nie ma napisuj Overload. Przed chwilą miałem taką akcję chwila działało no pół godziny grało potem się wyłączyło i po 10 sekundach mniej więcej znowu włączył się ten kanał. Możesz mi powiedzieć ile będzie w razie czego kosztował ten przekaźnik?
  • #4 4494071
    saper18
    Poziom 13  
    Ocena: 64
    Koszt przekaźnika to do 8 zł. Jak masz miernik to zobacz czy przekaźnik styka. Po co masz kupować nowy jeśli problem może leżeć gdzie indziej. Jak mówiłem wcześniej posprawdzaj wszystkie luty.
REKLAMA