logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zrobić adapter RCA do radia Kenwood KDC-W237? Schemat i porady DIY

Zawach 18 Lis 2007 12:43 4264 1
REKLAMA
  • #1 4494053
    Zawach
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Mam radio Kenwood KDC-W237 ktore nie posiada wyjsci na wzmacniacz czytalem ze jest mozliwosc kupienia adaptera RCA a ja chcial bym sobie zrobic cos takiego samemu podobno budowa jest na zasadzie filtra czyli kondensator i rezystor ale nic nie wiem dokladniej mogl by ktos zucic
    schemat budowy takiego cacka byl bym wdzieczny :)
    I mam jeszcze jedno pytanie to juz tak po za tematem zrobilem wzmacniacz samochodowy 2 kanalowy na TDA7294 i chcial bym go podlaczyc do suba czy moge zmostkowac 2 kanaly razem czyli podlaczy z plusa kazdego kanalu do - i + glosnkia ??? a jak tak to co z syganlem bedzie stereo a ma byc mono :( prosze o pomoc z gory dziekuje pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #2 4501426
    piotr.grad
    Poziom 18  
    Ocena: 39
    są proste układy scalone, które sumują sygnały-więc ze stereo, zrobisz mono. Pamiętaj, że na jednym kanale musisz odwrócić fazę sygnału wejściowego. Do tego też są proste scalaczki. Nie wiem czy nie ma nawet takich, które robią obie rzeczy na raz. Myślę, że jak poszukasz na elektrodzie to znajdziesz bez problemu proste schematy
REKLAMA