logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć dodatkowe lampy H3 55W w Kawasaki 440 LTD?

bakintek 18 Lis 2007 23:32 1521 5
REKLAMA
  • #1 4496680
    bakintek
    Poziom 11  
    Witam,
    jak podlaczyc dodatkowe lampy, ktore sluzyc maja jako swiatla dlugie i podlaczyc je do jednego przelacznika razem ze standardowym reflektorem? Przy podlaczeniu do reflektora wszystkie lampy lekko przygasaja. Natomiast przy podlaczeniu dodatkowych lamp bezposrednio do akumulatora te lampy oraz reflektor standardowy swieca normalnym swiatlem. Domyslam sie, ze jest to wina przekaznika swiatel, ktory ma malą moc przekazu. Co zrobic?

Reflektor standardowy posiada zarowke o mocy 30/50W, a dodatkowe lampy zarwki H3 o mocy 55W.
  • REKLAMA
  • #2 4497229
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2102
    Zakładaj przekaźnik do lightbarów i dodatkowy wyłącznik bo niestety będzie konieczność wyłączenia tychże reflektorów ze względu na małą wydajność prądnicy. Akurat nie mam pod ręką schematu ale szczerze wątpię w obecność przekaźnika do świateł w tym motorze (nie te lata aby taki dobrobyt wkładali jak przekaźnik)
  • REKLAMA
  • #3 4499408
    bakintek
    Poziom 11  
    Przekaznik jest na pewno ;) poza tym nie pradnica a alternator.
  • REKLAMA
  • #4 4500462
    goldwinger
    Pokusiłem się przejrzeć schemat i tak:
    Przekaźnika nie ma (jeżeli jest to nieoryginalny)
    Jest prądnica a nie alternator
  • REKLAMA
  • #5 4501791
    bakintek
    Poziom 11  
    oj jest alternator 15A... ja tutaj prosze o rade jak podlaczyc swiatla, po co nabijasz sobie posty skoro mi nie pomagasz?
  • #6 4501834
    goldwinger
    Jak narazie to widzę że sobie nie radzisz a ja powiedziałem co należy zrobić.
    No i przeczytaj co jest określane mianem alternatora
REKLAMA