logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zalogować fabryczny pilot centralnego zamka w Audi A3?

MR 03 Gru 2003 21:33 7135 9
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 423845
    firma
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    oczywiście że się programuje ale napisz jakie piloty jaki rok a3 itd
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 428542
    skiba
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    wloz kluczyk do stacyjki włącz zapłon i przytrzymaj dwz przyciski na pilocee otwieranie i zamykanie przez pare sekund i gotowe.
    Po takim programowaniu mozeczesto wypadac njlepiej zrobic to VAG 1551albo VAS w ASO
  • #5 4572171
    gelus
    Poziom 11  
    Ocena: 28
    a czy ma ktos moze sposob kodowania pilota centralnego zamka za pomoca vaga dokladna instrukcje? mecze sie z tym od kilku miesiecy nie moge znalesc, a metoda wkladania kluczykow i przekrecania cos niebardz mi idzie,
  • #6 4572973
    xwit
    Poziom 33  
    Ocena: 212
    A masz vag'a?Jak masz to nie widze problemu.
  • #7 4775790
    gelus
    Poziom 11  
    ja mam vaga i mam problem w zakodowaniu pilota do centralki, niby czestotliwosc pilota sie zgadza a nie moge wkodowac, ma ktos konkretniejsze instrukcje kodowania pilota wg VAG'a ? nie chodzi mi o immo tylko o pilota..
  • #8 4777935
    Zmacio
    Poziom 26  
    Ocena: 114
    Jeśli masz dwa klucze scyzoryki to procedura kodowania odbywa się bez vaga. W Audi robi się to "z ręki".
  • REKLAMA
  • #9 5957335
    gelus
    Poziom 11  
    tylko jednak cos jest nie tak, bo nie da rady zaprogramowac auta z reki, wg vag coma modul komfortu posiada radio, na vag comie widoczne sa dwa kluczyki ale ni cholery nie idzie zakodowac metoda na 2 kluczyki ani wg vag coma, w procedure adaptacji dziala tylko kanal 0 czyli kasowanie wartosci wyuczonych, moze mam cos zle wkodowana centralke? spotkalem sie tez ze radio samochodowe bylo zle podlaczone i nie pozwalallo wprogramowac kluczyk czy tez cos nie tak z zamkiem w drzwiach?
  • #10 5961089
    Zmacio
    Poziom 26  
    Ocena: 114
    Minęło 11 miesięcy, a Ty tego jeszcze nie zrobiłeś? Podjedź do kogoś w okolicy, kto się zna na marce Audi od strony elektrycznej. Myślę, że ktoś taki sobie poradzi.

Podsumowanie tematu

✨ Programowanie fabrycznego pilota centralnego zamka w Audi A3 (rocznik 1999) odbywa się poprzez procedurę manualną lub za pomocą urządzeń diagnostycznych VAG 1551 lub VAS. Manualna metoda polega na włożeniu kluczyka do stacyjki, włączeniu zapłonu oraz jednoczesnym przytrzymaniu przycisków otwierania i zamykania na pilocie przez kilka sekund. Jednakże nie zawsze ta metoda działa poprawnie, co może wynikać z problemów z centralnym zamkiem, modułem komfortu lub nieprawidłowym podłączeniem radia samochodowego. W takich przypadkach zaleca się użycie interfejsu diagnostycznego VAG COM do kodowania pilota, choć użytkownicy zgłaszają trudności z adaptacją pilota, mimo wykrywania kluczyków przez system. Procedura kodowania pilota za pomocą VAG COM wymaga dokładnej instrukcji, której użytkownicy poszukują. W przypadku problemów z samodzielnym programowaniem wskazane jest skonsultowanie się z serwisem ASO lub specjalistą od elektryki Audi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA