logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

pioneer deh-p7600mp problem ze strojeniem i brak rds

Igrulec 20 Lis 2007 11:35 2243 0
REKLAMA
  • #1 4500705
    Igrulec
    Poziom 11  
    Witam,

Mam problem ze strojeniem stacji fm. Przy strojeniu ręcznym częstotliwość przeskakuje co dwie dziesiąte np. 96,9->97,1->97,3->97,5
    przez co nie mogę ustawić niektórych stacji.
    Wie ktoś może jak sobie z tym poradzić ?

I kolejny problem, nie mogę włączyć RDS'a tak jak by go nie było.
    Można coś z tym zrobić ?
    No chyba ze ten model nie posiada rds'a ale w instrukcji pobranej z elektrody wynika że jest, u mnie te ustawienia sa jak by nie aktywne.

-------------------------------------------------------------------------------------

Z tego co znalazłem to wychodzi na to że radio jest z USA z tąd brak RDS, a zmiana kroku strojenia polega na wylutowaniu rezystora R603 i wlutowanie go w miejsce R604.

Czy ktoś może to potwierdzić ? żebym na darmo nie grzebał w radiu

-------------------------------------------------------------------------------------

I już wszytsko zrobione.
    Modyfikacja polega na wstawieniu rezystorów z R603 na R604 i z R602 na R601. Dzieki temu krok strojena jest co 0,05Mhz. Oprócz tego w ustawieniach pojawiają się nowe opcje do ustawiania kroku w FM i AM. RDS'u jednak w ten sposób sie nie da aktywować bo radio z USA go po prostu nie ma.
  • REKLAMA
REKLAMA