Radyjko w aucie jak w temacie, kupilem z samochodem i nie znam jego historii. Ma taki dziwny objaw że nie da sie go dostroić co do 0.1MHz tylko co dwa np 93.1 93.3 93.5MHz czyli przeskakuje parzyste czestotliwosci. Mial ktos do czynienia z taką usterka? Czyzby sie cos spalilo w procku lub innym ukladziku ktory steruje czestotliwoscia tunera ?
Teraz da sie sluchac tylko stacji radiiowych z parzysta koncowka czestotliwosci a takich jest zdecydowanie mniej niz tych parzysta koncowką.
Podobno USA mają strojenie co 200KHz, moze to wiec radio pochodzi stamtad ? Da sie to jakos przerobic? moze jakies ukryte ustawienia ?
Niestety nie mam konaktu z bylym wlascicielem, poza tym radio dostalem gratis wiec co go to ma obchodzić.
Poprawiłem błędy w tytule postu!
Interpunkcja sie kłania!
Proszę w swoich wypowiedziach używać polskich znaków diakrytycznych - ą, ę, ś, ł itd.
[_P_]
Teraz da sie sluchac tylko stacji radiiowych z parzysta koncowka czestotliwosci a takich jest zdecydowanie mniej niz tych parzysta koncowką.
Podobno USA mają strojenie co 200KHz, moze to wiec radio pochodzi stamtad ? Da sie to jakos przerobic? moze jakies ukryte ustawienia ?
Niestety nie mam konaktu z bylym wlascicielem, poza tym radio dostalem gratis wiec co go to ma obchodzić.
Poprawiłem błędy w tytule postu!
Interpunkcja sie kłania!
Proszę w swoich wypowiedziach używać polskich znaków diakrytycznych - ą, ę, ś, ł itd.
[_P_]