logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer DEH7400MP - Tuner przeskakuje częstotliwości co 200 kHz, jak to zmienić?

tomjey 11 Cze 2007 20:03 1053 2
REKLAMA
  • #1 3974721
    tomjey
    Poziom 16  
    Ocena: 94
    Radyjko w aucie jak w temacie, kupilem z samochodem i nie znam jego historii. Ma taki dziwny objaw że nie da sie go dostroić co do 0.1MHz tylko co dwa np 93.1 93.3 93.5MHz czyli przeskakuje parzyste czestotliwosci. Mial ktos do czynienia z taką usterka? Czyzby sie cos spalilo w procku lub innym ukladziku ktory steruje czestotliwoscia tunera ?
    Teraz da sie sluchac tylko stacji radiiowych z parzysta koncowka czestotliwosci a takich jest zdecydowanie mniej niz tych parzysta koncowką.
    Podobno USA mają strojenie co 200KHz, moze to wiec radio pochodzi stamtad ? Da sie to jakos przerobic? moze jakies ukryte ustawienia ?
    Niestety nie mam konaktu z bylym wlascicielem, poza tym radio dostalem gratis wiec co go to ma obchodzić.

Poprawiłem błędy w tytule postu!
    Interpunkcja sie kłania!
    Proszę w swoich wypowiedziach używać polskich znaków diakrytycznych - ą, ę, ś, ł itd.
    [_P_]
  • REKLAMA
  • #2 3974856
    emeryt2
    Poziom 42  
    Ocena: 2301
    Witam. Na forum <radia samochodowe>, poszukaj swojego radia , albo wpisz Pioneer. Miłej lektury.
  • #3 3974915
    tomjey
    Poziom 16  
    Ocena: 94
    szperajac w archwium wyczytalem ze wystarczy przelutować rezystor R602 w miejsce R601. Tylko mam problem z dobraniem sie do tych rezystorow, po zdjęciu blaszki górnej nie widać ani jednego. A dobranie sie do dołu wymaga chyba rozkręcenia całego radia. Jest na to jakis prostszy sposób ? Nie wiem jak to ugryźc i gdzie szukac tych rezystorów...

Edit:

No i po godzinie roboty radyjko jest juz przystosowane do EU :D
    Wystarczyło przelutować R601 na miejsce R602, tyle tylko że aby sie dostać do tych rezystorów trzeba radyjko rozebrać na elementy pierwsze. Ale warto!
    Potem juz nie trzeba nic zmieniać w ukrytych menu, automatycznie przełącza sie w tryb ze skokiem co 50Khz.
REKLAMA