logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odtwarzacz CD Sony CDP X222ES przerywa odtwarzanie po kilku utworach - co robić?

dobrus 21 Lis 2007 16:58 2153 3
REKLAMA
  • #1 4505281
    dobrus
    Poziom 9  
    Ocena: 27
    czesc,

sluchajcie mam problem z moim odtwarzaczem. wyglada to tak,ze gdy go odpalam to jest wszystko ok, blyskawicznie wczytuje liste utworów, szybko wczytuje kolejne sciezki przy przeskakiwaniu. Niestety jak troche sobie pogra (kilka utworow) zaczynaja sie komplikacje - w pewnym momencie do muzyki w glosnikach dolacza sie takie lekki pocharkiwanie, napęd zaczyna 'cykac' i po chwili przestaje odtwarzac i co ciekawe - przestaje wogole widziec plyte. zeby dalej odtwarzac musze albo otworzyc i zamknac szuflade albo wylaczyc/wlaczyc zasilanie. No i niestety nawet jak to zrobie to jest to samo - wlacze utwor, pogra z 30 - 40sek i wszystko od nowa:( pomaga jedynie wylaczenie z pradu na jakis czas - wtedy moge przesluchac kilka utworow i dopiero sie zaczyna. co o tym sadzicie? czy to laser juz wyzional ducha czy cos powazniejszego? otwieralem kompakt i ogladalem od srodka, odkurzylem go etc i wszystko wyglada wizualnie ok, nie widac zadnych sladow zeby ktos cos kiedys w nim grzebal. dzieki za sugestie i pozdrawiam;)
  • REKLAMA
  • #2 4505373
    nikos_dyzma
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    drogi kolego najwidoczniej masz gdzies zimny lut i po tym jak odtwarzacz nabierze temperatury pod wpływem działania poprostu w sterowaniu lasera dochodzi do wariacji bo gdzies gubi sie sygnał sterowania przejrzyj wszystkie luty w obrembie gniazdka tam gdzie tasma od lasera jest podłaczona ja nieznam dokładnej budowy twojego odtwarzcza ale wydaje mi sie ze to moze byc to pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 4505533
    dobrus
    Poziom 9  
    Ocena: 27
    czesc, dzieki za zainteresowanie, wszystkie luty przejrzalem, sa dobre (fabryczne) zimnego nie znalazlem.. moze jednak laser ?
  • #4 4513536
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA