Prosze o pomoc w zbudowaniu i poprawnym doborze elementów do wzmacniacza słuchawkowego zasilanego napięciem 3V. Jestem początkującym elektronikiem Jest to praca z układów analogowych dlatego musi być wykonana na tranzystorach a nie wzmacniaczach czy scalakach.Wiem,ze na forum są gotowe rozwiązania na układach scalonych typu TDA... lecz to nie wchodzi w grę
Ponizej załączam schemat który pomógł mi zrobić kolega aczkolwiek nie wiem czy to zadziała ?? i jak to działa.
założenia sa takie, że obciążenie jest od 30 - 50 ohm, zasilanie 3V, zamiast źródła napieciowego ponoć mogą być 2 diody ?
Z góry dziękuje za pomoc
Proszę o dostosowanie tytułu tematu do wymogów regulaminu. Zwrot proszę o pomoc jest w tytule zupełnie nie potrzebny
TREMOLO
Ponizej załączam schemat który pomógł mi zrobić kolega aczkolwiek nie wiem czy to zadziała ?? i jak to działa.
założenia sa takie, że obciążenie jest od 30 - 50 ohm, zasilanie 3V, zamiast źródła napieciowego ponoć mogą być 2 diody ?
Z góry dziękuje za pomoc
Proszę o dostosowanie tytułu tematu do wymogów regulaminu. Zwrot proszę o pomoc jest w tytule zupełnie nie potrzebny
TREMOLO