logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zbudować wzmacniacz słuchawkowy 3V na tranzystorach dla 30-50 Ohm?

missman 27 Lis 2007 20:53 3289 3
REKLAMA
  • #1 4527646
    missman
    Poziom 11  
    Prosze o pomoc w zbudowaniu i poprawnym doborze elementów do wzmacniacza słuchawkowego zasilanego napięciem 3V. Jestem początkującym elektronikiem Jest to praca z układów analogowych dlatego musi być wykonana na tranzystorach a nie wzmacniaczach czy scalakach.Wiem,ze na forum są gotowe rozwiązania na układach scalonych typu TDA... lecz to nie wchodzi w grę
    Ponizej załączam schemat który pomógł mi zrobić kolega aczkolwiek nie wiem czy to zadziała ?? i jak to działa.
    założenia sa takie, że obciążenie jest od 30 - 50 ohm, zasilanie 3V, zamiast źródła napieciowego ponoć mogą być 2 diody ?
    Z góry dziękuje za pomoc

Proszę o dostosowanie tytułu tematu do wymogów regulaminu. Zwrot proszę o pomoc jest w tytule zupełnie nie potrzebny
    TREMOLO
    Załączniki:
    • Jak zbudować wzmacniacz słuchawkowy 3V na tranzystorach dla 30-50 Ohm? PROJEKT PUA .jpg (173.15 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 4528014
    zdzislaw111
    Poziom 26  
    Ocena: 45
    Witaj. Mam schemacik wzmacniacza zasilanego z 9V jak trochę policzysz to będziesz miał na 3V
    Jak zbudować wzmacniacz słuchawkowy 3V na tranzystorach dla 30-50 Ohm?
  • REKLAMA
  • #4 4530793
    missman
    Poziom 11  
    Dziękuję za propozycje - niestety mam z góry narzucony ten schemat :| i nie wiem jak sie do tego zabrać.Jeżeli ktoś wie jak można dobrać elementy ?? byłoby super
REKLAMA