logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka POLAR LUNA 385E - nie pobiera i nie oddaje wody podczas płukania

RedPeter 27 Lis 2007 21:55 2014 5
REKLAMA
  • #1 4528011
    RedPeter
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam serdecznie. Mam następujący problem z pralką LUNA. Otóż do płukania wszystko działa OK. Podczas płukania pralka funkcjonuje prawidłowo, ale nie pobiera i nie oddaje wody, wiec płucze cały czas w brudnej :|. Słychać tylko w momencie gdy jest pora zmiany wody jakieś bzyczenie i programator wskakuje na następne płukanie. Proszę o pomoc. Pralka nie stoi u mnie w domu, więc ewentualne sugestie uczestników forum będę starał sie jak najszybciej wprowadzić w życie ale z góry proszę czasem o cierpliwość. Czy w takim przypadku można mówić o uszkodzeniu programatora? Czy w warunkach domowych można go naprawić? Pozdrawiam i czekam na pomocną dłoń. Piotr z Łodzi.
  • REKLAMA
  • #2 4528040
    nares
    Specjalista AGD
    Ocena: 3381
    A wodę odprowadza?
  • REKLAMA
  • #3 4528213
    RedPeter
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    No właśnie. Początkowo myślałem, że to pompa, ale... Przed praniem wstępnym normalnie pobiera wodę, a przed praniem zasadniczym spuszcza i pobiera nową. Kłopoty zaczynają się tak jak napisałem przy płukaniu.
  • REKLAMA
  • #4 4529004
    staszekf
    Poziom 33  
    Ocena: 498
    Moje podejrzenie to uszkodzony silniczek programatora.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 4536945
    Creator20
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    Być może w momencie, w którym programator ma włączyć program płukania, coś go blokuje i przeskakuje o dwa styki co powoduje pominięcie procesu nabrania świeżej wody. Proponuję zacząć od serwisu programatora, jednak jeśli ktoś tego nie robił nigdy, to radzę poradzić się fachowca.
  • #6 4556387
    tronix50
    Poziom 15  
    Ocena: 27
    Sprawdź hydrostat,czy dobrze przełącza przy górnym poziomie wody
    i bez wody,bo może się zawiesza.
REKLAMA