Witam. Do sprawdzenia jeszcze przynajmniej R8896; R8895 oba po 0,47om; Q8806; Q8805, bardzo pradopodobne uszkodzenie trafopowielacza. Staraj się zakładać oryginały i to z pewnego źródła bo z zamiennikami w tym modelu różnie bywa. A tak wogóle Twoj tv to chassis AE6B. Skorzystaj z wyszukiwarki, bo jest co poczytać. Pozdrawiam.
Dzieki poczytałem wszystko co zasugerowałeś, powiem tak C5696 był całkowicie zwarty C 5698 dobry , Tranzystor kupiłem za 10 zł. Rezystory 0,47 ohm mają przerwe.I mam dylemat czy ryzykować bo to co przeczytałem to nieomal pewne że trafo uszkodzone.Czy za 0,47 moge 0,68 ohma podstawić?
Z rezystorami raczej nie ma problemu, aczkolwiek Ja staram się wkładać oryginane. Natomiast mam wrażenie, że tranzystor 2SC5696, który kupiłeś to "malowanka". Nie trafiłem ich taniej niż ok. 30zł za sztukę. Sprawdź jeszcze tranzystory o których pisałem; Q8805 - IRF614 (bo praktycznie za każdym razem on też był uszkodzony) i Q8806 - STP5NB40FP. Pozdrawiam.
Tranzystor przyszedł pocztą z Poltronika z Wrocławia. Włączyłem TV, poszedł od razu C5696 , nawet nie wystartowalo wysokie.
Wszystkie elementy są dobre zwarty tylko C5696,Mysle że to trafo?
Według Mnie 99% trafopowielacz. Ja nie mam przekonania do tej firmy jeśli chodzi o półprzewodniki. Na próbę po wymianie trafa możesz wystartować go na BU2527DX, ale będzie się grzał i może być problem z korekcją. Dla tego mówię na próbę, żeby zobaczyć czy WN startuje. I nie trzymać go za długo na BU. Pozdrawiam.