nervosol napisał: Cześć
Też mnie ten temat interesuje. Jeżeli macie tv z wejściem RGB to najlepsza jest prosta przejściówka z jednym scalakiem do łączenia syn H+V.Jest to kit w AVT za 25 zl. Lub jeśli tv ma wejścia na cinch to kit AVT 281 w Cyfronice z MC 1377 za ok 60 zl. ( nic nie trzeba programować jak sugeruje ktoś w odpowiedzi wyżej programuje się układ generatora w tym układzie gdzie MC jest tylko częścią składową). Mam jednak również pytanie jeżeli ktoś dorwie z tego schemat proszę o informację jaki typ scalaka zastosowano do łączenia synH+V i jaki zener zastosowa do stabilizacji na nim napięcia.
pzdrawiam
To ja zasugerowałem programowanie tej Motorolki - faktycznie zapędziłem się i już sie poprawiam - sprawdziłem schemat i nie trzeba jej programować
Dzięki za sprostowanie - przynajmniej wiadomo że ktos czyta te posty uważnie
Dla KIT-u AVT281 jeżeli chodzi o cenę części potrzebnych do wykonania przejściówkito raczej nie przekroczy 20 zł (sama MC1377 kosztuje prawie 15 zł - a była tańsza:) - trzeba sobie tylko jeszcze płytkę zrobić.
Dla AVT281 posiadam programy z tego kitu - do przejścia w tryb TV i wyregulowania urządzenia - jednak są to tylko same programy w postaci plików wykonywalnych *.exe
Koszt wykonania tej przejściówki na 74CH86 to może z wtyczkami i kablem ok. 15 zł
Schemat tego adaptera na MC1377 zamieściłem w tym temacie - zrobiłem to w 3 postach (wtedy były inne limity ściągania plików), jednak admin złożył je w całość i zajmują chyba ze 2 MB.
-> Jeżeli chodzi o ten scalak to jest to CD4011 a zener na napięcie 5 do 7 V np. 5V6.
Ps. W razie gdyby ktoś miał za mało punktów żeby ściągnąć ten plik 2 MB to proszę na priva - to w drodze
wyjątku wyślę zeskanowany artykuł na @.