logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Indesit WIE 107 błąd F-01 - co oznacza i jak naprawić?

Heliar 03 Gru 2007 16:42 8281 6
REKLAMA
  • #1 4547411
    Heliar
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Jak w temacie, wyskakuje błąd "F-01", mógł by ktoś wyjaśnić znaczenie tego błędu? Słyszałem, że to być może kostka przy silniku, ale wole się upewnić.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4547772
    Heliar
    Poziom 10  
    wielkie dzieki
  • REKLAMA
  • #4 4556125
    TomekCarlos
    Poziom 26  
    Ocena: 585
    Kolego sprawdz czy przypadkiem nie wycieka ci woda na kostke silnika powodujac zwarcie. Czasami to sie zdarza. Ewentualnie jesli masz silnik szczotkowy w tej pralce sprawdz stan szczotek
  • REKLAMA
  • #6 9254329
    inv4der
    Poziom 16  
    Ocena: 50
    @Heliar udało Ci się naprawić tą pralkę?
  • #7 9255070
    Heliar
    Poziom 10  
    Tak, działa nadal :) z tego co mi się przypomina to była to chyba grzałka, choć głowy za to nie dam, trochę czasu już minęło.

Podsumowanie tematu

✨ Błąd F-01 w pralce Indesit WIE 107 oznacza zwarcie w triaku silnika. Przyczyną mogą być problemy z złączem J9, kostką silnika, modułem sterującym lub prądniczką tacho. Częstą przyczyną jest również wyciek wody na kostkę silnika powodujący zwarcie lub zużycie szczotek w silniku szczotkowym. W modelu tym występuje słabe złącze silnika, co często generuje ten błąd. W jednym z przypadków problemem okazała się grzałka, jednak nie jest to regułą.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA