jak firma oferuje styczniki do lamp lub swietlowek, najlepiej 4 - biegunowe o pradzie od 4A do 10 A / 230V szukałem po różnych firmach ale głównie to mają stycznik mocy do silników i nigdzie nie mogę znaleźć
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamWaldek Osiński napisał:dokładnie przekazniki R15 o 4 przełącznych stykach spełniaja wspomniane przez autora wymagania , ale jesli poszukujesz styczników to szukaj styczników pomocniczych np tu możesz popatrzecAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowanyRELPOL, R 15 4PDT
Cytat:jakies podpowiedzi odnosnie oswietlenia awaryjnego nocnego i ewakuacyjego ??
Cytat:kol.Adam 1988 ciekawi mnie co miałeś na myśli pisząc:czy wiesz że nie wolno wykonywać obwodów w systemie TN-C?
Cytat:Ciekawi mnie również gdzie w swoim poście napisałem że RCD pracowało w sieci TN-C?
Cytat:Ciekawi mnie również jak sobie wyobrażasz gdy przychodzi np.drwal, otwiera rozdzielnicę i zał.oświetlenie hali wył.nadprądowym S?
Cytat:
Doradzając stosowanie chałpniczych metod nie powinieneś dziwić się kto mi dał uprawnienia.Kol.Repciu zastosój się do rad kol.jarecki86-wie co pisze.
Repciu napisał:jak powinien wygladac fachowo schemat rozdzielnicy ?? czy dac jedna rozdzielnice czy jedna glowna z wkladka topikowa na faze kazda roznicowka i S na faze i wlacznik glowny
Amer napisał:
Mianowicie mam 36 świetlówek 36W podłączonych pod L1, gdyby ktoś był łaskaw napisać: (najlepiej podając producenta, czy nr katalogowy)
- jakie zabezpieczenie
Amer napisał:- jaki stycznik