Witam. Mam pytanie bo chce zlozyc jakas sensowan kamerke do monitoringu. Probowalem to zrobic z kamerka internetowa w cenie do 80zl ale zadna nie spelnia wymagan tzn jak jest mala ilosc swiatla to ilosc klatek spada na lep do okolo 5 na sekunde albo jeszcze mniej. Wymyslilem wiec ze kupie kamerke do monitoringu jakas taka za 60zl i do tego no wlasnie albo karte do przechwytywania video albo tuner TV z opcja capture. Dodam ze kamerka plytkowa do monitoringu ktora kupilem ma czulosc 0,2 luxa wiec w slabo oswietlonym pomieszczeniu calkiem niezle sobie radzi i nie spada ilosc klatek, caly czas jest plynny obraz.
Moje pytanie jest takie. Czy do podgladu, ewentualnego nagrywania tego co widzi kamerka, musze koniecznie miec karte do przechwytywania video np AverMedia EZ Capture czy moze to byc tuner TV z opcja capture ? Chodzi mi glownie o to czy przy tunerze w maganerze urzadzen w windows XP bede mial urzadzenie do przechwytywania video z ktorego bede mogl pobierac klatki do programu innego niz ten obslugujacy karte TV.
Bede wdzieczny za odpowiedz bo kupujac tuner TV moge troche zaoszczedzic.
Pozdrawiam.
Moje pytanie jest takie. Czy do podgladu, ewentualnego nagrywania tego co widzi kamerka, musze koniecznie miec karte do przechwytywania video np AverMedia EZ Capture czy moze to byc tuner TV z opcja capture ? Chodzi mi glownie o to czy przy tunerze w maganerze urzadzen w windows XP bede mial urzadzenie do przechwytywania video z ktorego bede mogl pobierac klatki do programu innego niz ten obslugujacy karte TV.
Bede wdzieczny za odpowiedz bo kupujac tuner TV moge troche zaoszczedzic.
Pozdrawiam.