logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto kupić drukarkę HP 5150? Opinie i koszty tuszy

mucha-62 09 Gru 2003 22:55 10604 8
REKLAMA
  • #1 431191
    mucha-62
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    czy ma ktoś drukarke HP 5150 jak sie sprawuje czy opłaca się ja kupic
    i czy drogie są do niej tusze ??
  • REKLAMA
  • #2 431503
    Alcedo
    Poziom 23  
    Ocena: 22
    uważam, że ta drukarka jest idealna do potrzeb domowych, dobra prędkość druku, dobra jakość przy wydrukach zdjęć jak i tekstu.
    jeżeli chodzi o tusze to nie ma problemów z regenerowaniem ich, a i oryginały nie są najdroższe.
    Dobry wybór między ceną a jakością. Oczywiście do użytku domowego. jej obciążalność miesięczna to jeśli mnie pamięć nie myli 3000 stron. Takze do biura,gdzie dużo drukowania to bym nie polecał.
    Do domu jak najbardziej.
  • REKLAMA
  • #3 442933
    pc486
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    drukarka jest spoko, ale drivery pod win me cos dlugo buforuja wydruk ,pod xp nie mam problemow
  • #4 443502
    krystian k
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 83
    kupiłem ją i jest ok , czasami weźmie 2 -3 kartki ( kupiłem nową )
  • REKLAMA
  • #5 695032
    mayniac
    Poziom 11  
    Ja kupiłem sobie ją ponad pół roku temu i powiem szczerze, że żadnych problemów z nią nie miałem. Niezła szybkość, doskonała jak na domowe potrzeby jakość druku i łatwo napełniające się tusze. Poza tym spora ilość funkcji wbudowanych w sterownik, dla mnie bomba!
  • REKLAMA
  • #7 878167
    KuBaN
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Mam ta drukarke juz ponad 1 miesiac i nie mam z nia zadnych problemow. Wrecz przeciwnie jest bardzo ale to bardzo wydajna, jak na warunki domowe oczywiscie. Polecam wszystkim...
  • #8 878311
    krystian k
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 83
    tuz kolor to ładuje sobie sam i to za 10 zł he he
  • #9 883491
    loolo
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Pracuję w firmie w której bardzo dużo jest 5150 i 5550 wykorzystywanych właśnie jako drukarki biurowe. Są już dość długo i przebiegi robią też duże. Z zadną 5150 nie było jeszcze najmniejszego problemu, a 5550 też ok, tylko w 1 ( na około 30 szt.) padła elektronika.

Podsumowanie tematu

✨ Drukarka HP 5150 jest oceniana jako solidne urządzenie do użytku domowego, oferujące dobrą jakość druku zarówno tekstu, jak i zdjęć oraz przyzwoitą prędkość. Jej miesięczna obciążalność wynosi około 3000 stron, co czyni ją mniej odpowiednią do intensywnego użytku biurowego. Tusze do modelu HP 5150 są stosunkowo niedrogie, a ich regeneracja nie sprawia problemów; oryginalne tusze kolorowe są jednak postrzegane jako droższe. Sterowniki działają stabilnie pod systemem Windows XP, choć pod Windows ME mogą występować opóźnienia w buforowaniu wydruku. Użytkownicy chwalą łatwość napełniania tuszy oraz funkcje wbudowane w sterowniki. W środowiskach biurowych model 5150 oraz pokrewny 5550 wykazują dużą niezawodność i wytrzymałość, z minimalną awaryjnością elektroniki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA