logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sagem X5m nie włącza się po zdjęciu simlocka SWS-Sag, jak naprawić?

seba.sen 09 Gru 2007 12:00 1197 9
REKLAMA
  • #1 4568495
    seba.sen
    Poziom 12  
    Witam

Mam taki oto problem z w/w Sagemem, że po sczytaniu kodów SWS- Sag
    telefon nie chce się włączyć i niema żadnej reakcji nawet po podłączeniu ładowarki.
    Stało się to po tym jak próbowałem ściągnąć simlocka z tego modelu.
    Tradycyjnie podłączyłem telefon, przyłożyłem tp, sczytałem kody,
    wyłączyłem tela skręciłem i kiedy chcę go włączyć zero reakcji poprostu trup.
    Sciągnołem już pare simlocków z tego modelu i zawsze było ok
    a tu teraz taka wpadka. Dodam jeszcze że dysponuje tylko sws-sagiem i mam pytanie
    Czy tym sprzętem można go "orzywić", czy będzie trzeba użyć np: SCDR ?
  • REKLAMA
  • #2 4568539
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    Witam , może zruszyłaś tp, a wykrywa go po tp w programie ?? , jak tak to flesh smti powinien wstać
  • #3 4568897
    meloman
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    witam,miałem taki sam przypadek ,ale wtedy nie używałem maty i uziemienia myśle że to było przczyną ubicia fona .poz ...piotr
  • REKLAMA
  • #4 4569113
    seba.sen
    Poziom 12  
    Artech wykrywa go po TP lecz niemam SMTI więc pójdzie
    na części najprędzej

pozdrawiam
  • #5 4569121
    Artech
    Ocena: 48
    to wyslij go do mnie zrobie ci go ...:)
  • #6 4569544
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Sagemów przerobiłem już bardzo dużo i nie wierzę, że telefon umarł po odczytaniu kodów. Jeżeli teraz się nie chce włączyć to albo masz padniętą baterię, albo też uszkodziłeś go podczas rozbierania.
  • REKLAMA
  • #7 4585287
    seba.sen
    Poziom 12  
    Artech szkoda zachodu ale dzięki za pomoc.

tino2003 nie ściągnąłem na pewno tyle simlocków co TY
    i dla mnie też jest to dziwne że nie chce się włączyć,
    nie uszkodziłem go również podczas rozbierania bo niby jak
    można uszkodzić taki telefon?. Ale fakt pozostaje faktem że telefon padł

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #8 4585462
    lukmar
    Poziom 29  
    Ocena: 22
    No tego telefonu raczej nie ubiłeś czytaniem koda, także albo dostałeś jakiegoś umarlaka któy po dotknięciu padł, albo zafundowałeś mu troszkę prądu od siebie. Tak czy inaczej samo zczytanie kodu nieubije słuchawki
  • #9 4585497
    magic
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Sws Sag nie flashuje tych staruszków???...pytam bo mam scdrII a ten to ma. Wystarczy flashnąć i pewnie wstanie. Raz po sczytaniu kodów padł mi myX5-2. Nowy flash pomógł.....
  • #10 4586198
    tomaszwl
    Ocena: 4
    Mnie tez kiedys sws ubil X5-m, wiec jest to prawdopodobne.
    Ten sprzet jest tak niedopracowany ze szkoda gadac. Mojego X5-m postawilem pozniej albo scdr2 albo sagmasterem (juz nie pamietam). Wystarczylo go przeflashowac.
    Pozdro,
    Tom

Podsumowanie tematu

✨ Po próbie zdjęcia simlocka z telefonu Sagem X5m za pomocą urządzenia SWS-Sag, telefon przestał się włączać i nie reaguje nawet po podłączeniu ładowarki. Urządzenie Artech wykrywa telefon po TP, jednak brak dostępu do SMTI uniemożliwia wykonanie flashowania. Użytkownicy wskazują, że samo odczytanie kodów simlocka nie powinno uszkodzić telefonu, a przyczyną problemu może być uszkodzona bateria, niewłaściwe uziemienie podczas pracy lub przypadkowe uszkodzenie sprzętowe. Sugerowane rozwiązanie to flashowanie telefonu za pomocą narzędzi takich jak SCDR lub SCDR II, które posiadają funkcję flashowania i mogą przywrócić telefon do życia. SWS-Sag jest uznawany za niedopracowany sprzęt, który może uszkodzić starsze modele Sagem X5m podczas operacji simlocka.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA