logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6280- wyświetlacz po zamknięciu klawiatury nie działa.

Mateusz_513 09 Gru 2007 20:01 1355 5
REKLAMA
  • #1 4570397
    Mateusz_513
    Poziom 12  
    Ocena: 45
    Witam.
    Mam problem z wyświetlaczem w tej noki, mianowicie po rozsunięciu telefonu jest okej lecz po zamknieciu telefonu wyświetlacz sie wyłańcza i sie tylko podświetla. Czasami nawet po rozsunięciu wyswietlacz mniej więcej co 4sekundy sie tak jagby restartuje (wyłańcza i włańcza). Nie wiem co jest tego spowodowane ponieważ telefon ani nie spadł ani nic:( tak sie stało zaraz po włączeniu go, a zmieniałem tylko kartę sim. Pomóżcie!:/
  • REKLAMA
  • #2 4570469
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    wymień taśmę połączeniowa wyświetlacza z płytą główn ą
  • REKLAMA
  • #3 4570518
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Taśma,filtry od LCD,czasem płytka klawiatury no i najczarniejszy scenariusz - LCD.
  • REKLAMA
  • #4 4570578
    Mateusz_513
    Poziom 12  
    Mam nadzieje ze to nie jest wina LCD:/ a dając komórkę na gwarancje to powinni mi to zrobić bez żadnych kosztów? a jeśli nie to jakie one mogą być? Mówię mając nadzieje ze to jest taśma.
  • REKLAMA
  • #5 4570645
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Jeśli masz gwarancję to nawet się nie zastanawiaj i oddaj do serwisu.Nie widzę powodu żeby ci tego nie zrobili w ramach gwarancji jeśli nie zalałeś telefonu ani nie ma wyraźnych śladów że stał się ofiarą grawitacji.
  • #6 4570709
    Mateusz_513
    Poziom 12  
    Telefon nigdy mi nie upadł, ale jedno mnie zamartwia mianowicie prze otwieranie tylnej klapki (w celu zmienienia karty SIM) obłamał mi się srebrny pasek. Mam nadzieje że w serwisie nie wmówią mi że to jest jednak wina upadku bo i tak może się zdarzyć po to by nokia nie ponosiła odpowiedzialności za ich produkt. Niżej zamieszczam zdjęcie.

Nokia 6280- wyświetlacz po zamknięciu klawiatury nie działa.[/img]
REKLAMA