logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xerox 3117 - sygnalizacja niskiego poziomu tonera po 69 stronach

grzesh27 09 Gru 2007 21:23 2082 4
REKLAMA
  • #1 4570837
    grzesh27
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    Mam mały problem z ta drukarką,polegający na tym ,że po 69 wydruowanych stronach,drukarka sygnalizuje mała ilość tonera,ta druga dioda na panelu.w instrukcji napisane jest ,że ten toner jest na około 1000stron.Drukarka drukuje ,ale niewiem jak długo.Prosze o porady!
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 4577912
    krystian k
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 83
    jeśli niewymieniałes jeszcze kasety startowe to ona zawsze jest na 1000 stron , może już faktycznie jest mało tonera - zalezy co drukujesz ( kartka jest biała a to co na kartce to jest toner ) .
    Pełna kaseta ma fizycznie wiekszą obudowę i bezpiecznik 63ma wciśnięty w obudowę co maszynie wskazuje jaka to kaseta .
  • REKLAMA
  • #3 4578226
    grzesh27
    Poziom 12  
    Dzieki za info ale wiem co to jest toner.Chodzi mi o to,że drukarka jest stosunkowo nowa,drukuje narzie,ale interesuje mnie dlaczego juz sygnalizuje braki tonera!Pozdro!
  • REKLAMA
  • #4 4649790
    kacperekc
    Poziom 1  
    Ta kontrolka to tylko sygnalizacja włączonego oszczędnego trybu zużycia toneru. Ta drukarka nie posiada czujnika braku toneru. Naciśnij na chwilę przycisk i puść go, a wyłączysz ten tryb.
    Pozdrawiam

Dodano po 1 [minuty]:

Ta kontrolka to tylko sygnalizacja włączonego oszczędnego trybu zużycia toneru. Ta drukarka nie posiada czujnika braku toneru. Naciśnij na chwilę przycisk i puść go, a wyłączysz ten tryb.
    Pozdrawiam
  • #5 4651153
    grzesh27
    Poziom 12  
    Dzieki bardzo za informację,kontrolka rzeczywiście zgasła!
REKLAMA