Ten schemat jest prosty fakt ma błędy ale płytka jak jest z zestawu to będzie dobra. Proponuję się jednak podoktoryzować bo rozwijasz swoją wiedzę serwisową i nie tylko (zaczynasz myśleć więc się uczysz). To działać będzie bo pomijając te kropki niektóre układ jest poprawny (w miarę

) w każdym razie ma działać> Zasil to z 2x15V potem jak będzie wszystko ok podłącz np zamiast tego mikrofonu swój palec i powinno się coś już dziać. Jeśli nie to masz błąd w montażu lub zwarcie na płytce fabrycznej bo i takie cuda spotykałem i potem było czemu to kur... nie działa i po paru godzina ...aha i same k k k k na firmę. Jeśli dalej nie będzie działać odłącz wyjście nr1 LM324 i podłącz muzę tak aby tylko sygnał wchodził na potencjometry nigdzie indziej i zobacz czy działa. Jeśli nie to kolejnym elementem będzie sprawdzenie dzielników bazowych tranzystorów czy ich wartości są dobre ze schematem i czy mają sens bo pomijając literkę K albo ją dodać to nie problem potem jakiś idiota zapakuje zamiast 100ohm 100kohm i już mamy pozamiatane
Dodano po 1 [minuty]:
Aha dla twojego pocieszenia powiem ci że kilka lat temu (przypomniałem sobie to właśnie) uruchomiałem taki kolorofon tej firmy i powiem ci że na schemacie były inne błędy bo zasilanie zamiast przez trafo do elektroniki szło z sieci ale działało to oczywiście przy podłączeniu przez trafo 2x15V a nie 230V

bo inaczej dużo dymuuuuu
Dodano po 7 [minuty]:
Dla bezpieczeństwa pracy mozesz wstawić zamiast tyrystorów np diody led i zasilać to z 5V a nie z sieci bo na masie (albo żarówki na 12V i zasilać z 12V żeby bezpieczniej było przy eksperymentach)...buuuuuhahahaha kolejna kropka na mostku prostowniczym no ja jebie w tym momencie. Przepraszam za słownictwo ale się nie da nie uronić takiego słowa. Niech ktoś to zrobi wg tego schematu to będzie tego żałował do końca życia jeśli to nie będzie jego koniec bo grozi naprawdę kalectwem jak coś w oko wybuchnie
Dodano po 3 [minuty]:
Jak możesz zapodać ten skan (na maila) w jakiejś bitmapie(monochromatycznej) żeby to było ostre to ja to poprawię bo normalnie nie mogę na to patrzeć. A z tej jakości to ciężko coś poprawić lepiej narysować od nowa