logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

splitter, philipsa dsb 3010, jak podłączyć? Co potrzebne?

lukkas 10 Gru 2007 19:29 2443 9
REKLAMA
  • #1 4573699
    lukkas
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Witam, zainteresowałem się ostatnio splitterami

i mam takie pytania

na niektorych aukcjach widziałem, ze mozna splitter podlaczyc pod philipsa dsb 3010 ? ee ale jak ?

ogólne dzialanie splitterow znam, ale jak to po podlaczac? co musze miec?
  • REKLAMA
  • #2 4573758
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    Na aukcjach jest wyjaśnione jak to się robi.
    Przejrzyj kilka opisów,przeczytaj dokładnie co tam jest napisane i będziesz wiedział.
  • REKLAMA
  • #3 4574420
    Fidlo
    Poziom 16  
    Ocena: 35
    Piszesz że znasz ogólne działanie spliterów to trochę zaprzecza temu co piszesz cyt> ogólne działanie splitterow znam, ale jak to po podłączać? co musze mieć?

To nie jest jakieś skomplikowane ( chodzi o instalacje ) bo jeśli chodzi o elektronikę to tez nie jest trudne ale co do oprogramowania no to już jest inna bajka .

Widzisz philips o jakim piszesz jest wdzięczny w instalacjach na spliterach kolegi bazerker .

Jak podłączyć ?
    Masz np. kartę od C+ to co z nią robisz ?
    Wkładasz do czytnika kart w tunerze i oglądasz :) .

Tu jest podobnie z tą różnicą że kartę abonamentową wkładasz do tzw. serwera kart od kart splitera następnie kablami telefonicznymi podłanczasz do kart klienckich które sa w czytnikach kart w tunerach sat .
    I tyle i po kłopocie więcej jest zbędne :) .[/GVideo][/youtube]
    Załączniki:
    • splitter, philipsa dsb 3010, jak podłączyć? Co potrzebne? DSB.JPG (20.93 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 4575283
    adrena
    Poziom 20  
    Ocena: 9
    @Fidlo
    Musisz pamiętać że CardSplitter to co innego niż np. ( wszystko jedno jaka nazwa ) Satellite Splitter.
    Nie wiadomo jakie splittery @lukkas miał na myśli.
    Fakt że w polskiej wersji domyślnie chodzi o CardSplitter.
    Są jeszcze inne Splittery :D .. DSL,VGA...itp.itd.
    Pozdrawiam !
    Załączniki:
    • splitter, philipsa dsb 3010, jak podłączyć? Co potrzebne? splitter.jpg (31.41 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 4578447
    Fidlo
    Poziom 16  
    Tak wiem wiem zdaję sobie sprawę ale wywnioskowałem że chodzi o ten spliter co opisałem :)
    Swoja drogą możesz podać więcej info na temat tego co podałeś dosyć ciekawe .
    Czyli wnioskuję że obydwie polaryzacje na jednym konwerterze przy dwóch tunerach ?
  • REKLAMA
  • #6 4578468
    adrena
    Poziom 20  
    Ocena: 9
    To zwykła suma nic ciekawego ...
    Działa prawie jak przelotka w tunerze.. z tym że na stałe daje przejście pomiędzy konwerterem a Tunerami.
    Nie zmienia faktu że możesz oglądać na dwóch tylko jedną częstotliwość i polaryzację.
    Choć w niektórych instalacjach (zbiorczych ) może się przydać.
    Lub gdy masz dwa tunery a oglądasz tylko jeden. Wtedy jest to idealne rozwiązanie ( np. Tuner w sypianli ) Lub gdy nie masz przelotki w tunerze.
    Pozdro !
  • #7 4579151
    Fidlo
    Poziom 16  
    Wielkie dzięki . To tak jak podejrzewałem :).
    Zresztą od czego mamy twin :) .
  • #8 6826592
    Marius11
    Warunkowo odblokowany
    xxxxxxxxxxxxxx - Można go kupić wszedzie w necie
  • #9 6827124
    telesat1
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 258
    Kol Marius obudź się. Jak już hurtem piszesz to patrz na daty.
  • #10 6827689
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2314
    Wykopaliska zamykam zalecając zapoznanie się z regulaminem forum.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy podłączenia splittera do tunera Philips DSB 3010. Splitter w kontekście tego urządzenia najczęściej odnosi się do CardSplitter, który umożliwia współdzielenie karty abonamentowej pomiędzy wieloma tunerami satelitarnymi. Podłączenie polega na umieszczeniu karty w serwerze kart splittera, a następnie połączeniu go kablami telefonicznymi z czytnikami kart w tunerach klienckich. Dzięki temu można oglądać programy na kilku tunerach korzystając z jednej karty. W przypadku zwykłych splitterów satelitarnych (np. sumatorów sygnału) możliwe jest podłączenie dwóch tunerów do jednego konwertera, jednak oba tunery będą odbierać sygnał o tej samej częstotliwości i polaryzacji, co ogranicza funkcjonalność. Rozwiązanie z CardSplitterem jest bardziej zaawansowane i pozwala na niezależne korzystanie z karty na wielu tunerach. W instalacji z Philips DSB 3010 nie jest potrzebne dodatkowe oprogramowanie, a instalacja jest stosunkowo prosta. Warto zwrócić uwagę na różnicę między CardSplitterem a innymi typami splitterów (np. DSL, VGA), które mają inne zastosowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA