logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Splitter + Philips 6010, prosze o lekkie doradctwo.

jahred6 04 Sie 2006 15:28 1923 5
REKLAMA
  • #1 2879965
    jahred6
    Poziom 11  
    Witam,
    jestem w trakcie montowania w domu "sieci" CYFRY + przez SPLITTER zakupiony na allegro.pl http://www.allegro.pl/show_item.php?item=116269776
    kupiłem również tuner PHILIPS 6010. Mam pytanie co należy zrobic aby to wszystko działało jak należy [ cyfre + mam legalnie, płace abonament ] Czy tunerowi musze wgrywac jakie oprogamowanie ?? Orgyginalna karta ma byc podpięta pod SPLITTER ? A jakie mają byc w pozostałych dwuch tunerach... ??
    Proszę o odpowiedzi, takie KROK po KROKU :-) bo do konca nie wiem jak sie za to zabrac....

POZDRAWIAM, Oskar.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2880185
    miszkoo
    Poziom 28  
    Ocena: 25
    sprawa jest prosta jak zrobienie jajecznicy dopuki nie dładujesz sobie jakiegoś tunra fta. a wiec tak karte c+ ładujesz do splitera i rozciągasz sobie skrentki 4 zyłowe telefoniczne od tunerów do splitera. I teraz wysyłasz do gościa meila jakie masz tunery i on do tych tunerów dopasuje ci karty abonenskie które pchasz do slotów w tunerach zamiast karty c+ która siedzi w spliterze. I teraz jest problem bo musisz kupić podobne wtyczki jak podąłncza się telefon stacjonarny tylko nie wiem czy 4 czy 6 stykowe (musisz się dopytać sprzedawcy splitera). I najlepiej jak byś miał kolege informatyka który umie zaciskać te złacza a jak nie to musisz sie od kogoś porzyczyć zaciskarki i sam się nauczyć. no i łaczysz te karty abonenckie ( te które masz włorzyć do tunera zamiast kart C+ ) z spliterem za pomocą kabla który sam robiłeś. Przykład taiego kabla dostaniesz ze spliterem tylko że bedzie krutki. jak już połaczysz to wkładasz karty do tunerów ustawisz spliter czy ma przepuszczać uprawnienia w twoim przypatku ma bo masz orginalną karte i włanczasz spliter i oglądasz. poczytak jeszcze na allegro a bedziesz miał wszystko jasne.
  • REKLAMA
  • #3 2881407
    jahred6
    Poziom 11  
    ok, dzieki. Ale mam jeszcze jedno pytanie co z kablem SAT ?? Idącym z talerza do tunera, czy trzeba go rozdzielac na kazdy kolejny podłanczany tuner ?? czy nie ??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2883700
    bercik48
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Witam oczywiście każdy tuner musi mieć sygnał z konwertera.Spliter rozdziela uprawnienia karty.Nie napisałeś z jakimi tunerami ma współpracować phil 6010 i jakie odległości będa między tunerami,bo od tego zależy rodzaj kart klienta i rodzaj kabelka.Myślę ,że przed zakupem obeznałeś się z tematem.
  • REKLAMA
  • #5 2883746
    jahred6
    Poziom 11  
    tunery 6010, odległosci max 20 metrów, w domu jednorodzinnym wiec nie ma problemu z odległoscia. Narazie dwa tunery a potem na cztery.
  • Pomocny post
    #6 2884360
    mx3
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    kazdy tuner musi miec osobny sygnal z satki dla tego najlepszym wyjsciem bedzie konwerter z 4 wyjsciami
REKLAMA