logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki piecyk gazowy - ogrzewacz przepływowy - kupić?

adali 14 Gru 2007 00:56 1356 0
REKLAMA
  • #1 4585418
    adali
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    witam

robie wlasnie remont mieszkania i okazalo sie, ze bede zmienial tez piecyk gazowy do podgrzewania wody. co zakupic?

zalezy mi na dobrej jakosci, efektywnosci, malych rozmiarach i sensownym designie. czy cos poza vaillantami z serii mini i junkersami wr z bateriami lub turbina wchodzi w ogole w gre?

1. jaka fime i serie wybrac?
    2. co jest lepsze - zaplon z bateryjki, czy z turbiny? bateryjki lubia saiadac, a turbina ponoc poptrzebuje sporego cisnienia, zeby odpalic, a poza tym bywa zawodna.
    3. jaka powinien miec wydajnosc? junkersy z bateryjka np sa 11, 14 i 18 litrow na minute. dwie osoby - wanna, umywalka, kuchnia... jaka wydajnosc do komfortowego uzytkowania?
    4. gdzie taki piecyk mozna kupic w miare szybko i za rozsadne pieniadze? np. junkers wrp 11 w obi to wydatek rzedu 1600 pln i czekanie 14 dni roboczych. jest jakas firma z katowic, gdzie mozna przez allegro kupic 500 pln tanie i jest od reki, ale boje sie przesylki kurierskiej sprzetu, od ktorego bedzie pozniej zalezalo moje bezpieczenstow...

bede bardzo wdzieczny za pomoc...

Moderowany przez skryn:

Przeniosłem z "AGD i Systemy Grzewcze".

• REKLAMA
REKLAMA