logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki zestaw głośników i amplituner do kina domowego za około 5000 zł?

poczatkujacy_majster 15 Gru 2007 15:53 1536 9
REKLAMA
  • #1 4590274
    poczatkujacy_majster
    Poziom 11  
    Witam,
    mam prośbę...mógłby Ktoś zaproponować coś rozsądnego (głośniki i amplituner) do kwoty około 5000zł...może cena nieco przekroczyć 5000zł... Głównie chodzi mi o czystość dźwięku...ale też żeby miały choć trochę "kopa"
    Czy np. takie głośniki http://www.allegro.pl/item282868387_jbl_northridge_e80_25_20_150_5_1_jm_system_olkusz.html plus taki amplituner http://www.allegro.pl/item281598144_amplituner_yamaha_rxv_861_fa_nowy_gwar24_n_taniej.html zgrały by się i dały by ładny klarowny i mocny dźwięk ?:)...Kino ma służyć głównie do oglądania filmów ale i od czasu do czasu słuchania muzyki...

P.s... Prosiłbym o pełne nazwy głośników i amplitunera ( nawet z linkami) a nie takie wypowiedzi np. amplituner yamaha czy denon a do tego głośniki koda czy jamo bo to mi nic szczególnego nie mówi ;] ... i też nie chciałbym takich wypowiedzi w stylu " za tyle to nic nie kupisz...nic nie złożysz"itp... bo często przeglądając forum z czymś takim się spotkałem a Ci którzy to piszą sami nie mają w domu sprzętu za taką kwotę :)

`````````````````````````````
    Z Góry Dziękuję za pomoc i rady :)
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4590537
    RADUL
    Poziom 21  
    Ocena: 14
    Amplituner Onkyo TXsr604/674/640/605 z zestawem ProTonsil Siesta (świetnie sprawdza się także w stereo)
    lub
    Pioneer VSX 1017 z kolumnami Koda Harmony K5000 (cały zestaw od jednego dystrybutora - Polpaku)
  • REKLAMA
  • #4 4591190
    czaroslaww
    Poziom 26  
    Ocena: 17
    a ja powiem tak: denon avr 2106 (starszy model... nowy ok 2000zl...) do tego dvd 1730/1930
    kolumny dali concept (6,1,vocal) suba mozesz dokupic pozniej.
  • #5 4591813
    gófer
    Poziom 34  
    Ocena: 30
    Albo zrobić samemu :D
  • REKLAMA
  • #6 4593075
    poczatkujacy_majster
    Poziom 11  
    Hehe :) dzięki ... ale proszę jeszcze o propozycje... Grucha i Radul....daliście mi dylemat...które wybrać...hehe...jeśli nikt nic innego zaproponuje to będę rozważał wasze propozycje...

A co tyczy się robieniu samemu to nie mam czasu i wole gotowe kupić :)

````````````````
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 4593576
    czaroslaww
    Poziom 26  
    Ocena: 17
    siesta jest zdecydowanie lepsza od kody...
    ale...
    Dali sa lepsze od siesty ;]
  • #9 4594125
    RADUL
    Poziom 21  
    Ocena: 14
    czaroslaww napisał:
    siesta jest zdecydowanie lepsza od kody...
    ale...
    Dali sa lepsze od siesty ;]

Dali Concept grają na poziomie ProTonsilowskich Maestro i Premium (czyli bardzo dobrze).
    ProTonsil Siesta i Kody z serii Harmony grają jeszcze lepiej (w stosunku jakość/cena - wybitnie).

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji zaproponowano kilka zestawów głośników i amplitunerów do kina domowego w budżecie około 5000 zł, z naciskiem na czystość dźwięku i moc. Polecano amplitunery Onkyo TX-SR604, TX-SR674, TX-SR640, TX-SR605 oraz Pioneer VSX-1017, które dobrze współpracują z kolumnami ProTonsil Siesta lub Koda Harmony K5000. Zestawy te są dostępne u polskiego dystrybutora Polpak. Wśród głośników wymieniono także Dali Concept (modele 6,1, Vocal) oraz Tonsil Maestro II, które oferują dobrą jakość dźwięku i subwoofery o zadowalającej mocy. Denon AVR-2106 (starszy model) z kolumnami Dali Concept również został wskazany jako rozsądna opcja. ProTonsil Siesta i Koda Harmony są oceniane jako bardzo dobre pod względem stosunku jakości do ceny, a Dali Concept plasuje się na poziomie zestawów ProTonsil Maestro i Premium. Autor poszukuje konkretnych modeli i linków, unikając ogólników, a także preferuje gotowe zestawy zamiast samodzielnego składania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA