logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przykładowy egzamin zawodowy praktyczny technik elektronik

Michal19881 15 Gru 2007 16:58 34883 34
REKLAMA
  • #1 4590524
    Michal19881
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 62
    Zamieszczam przykładowy egzamin zawodowy etap praktyczny technik elektronik wraz z rozwiązaniem.
    Tego nie znajdziecie w Internecie bo jest to zadanie stworzone i rozwiązane przez nauczyciela i jest w 100% poprawne.

Pozdrawiam.

Moderowany przez Mariusz Ch.:

Na podstawie raportu stwierdzono naruszenie praw autorskich, a w związku z tym regulaminu forum (punkt 1).
    Załącznik naruszający prawo usunięto. Za takie postępowanie udzielam ostrzeżenia.

• REKLAMA
  • #2 4590925
    lelekx
    Poziom 30  
    Ocena: 90
    Dość wysoko cenisz zawartość załącznika. Chętnie bym z ciekawości przeglądnął (bo taki egzamin zdawałem prawie siedem lat temu), ale szkoda mi na to punktów.
  • #3 4591168
    Michal19881
    Użytkownik obserwowany
    Jednak przyszłym technikom elektronikom z pewnością się przyda.
    Dodam że żeby zdać etap praktyczny trzeba uzyskać z niego minimum 75% więc naprawdę warto się wcześniej zaznajomić z poprawnym sposobem rozwiązywania zadania egzaminacyjnego.
  • #4 4592097
    __Grzegorz__
    Poziom 30  
    Ocena: 232
    Plik bez horrendalnej prowizji...

Moderowany przez oldboy:

Załącznik usunięto, reg.p.10.10. Każdy użytkownik ma prawo do ustawienia żądanej prowizji za plik.

• REKLAMA
  • #5 4599173
    __Grzegorz__
    Poziom 30  
    Michal19881 napisał:
    Zamieszczam przykładowy egzamin zawodowy etap praktyczny technik elektronik wraz z rozwiązaniem.
    Tego nie znajdziecie w Internecie bo jest to zadanie stworzone i rozwiązane przez nauczyciela i jest w 100% poprawne.

Pozdrawiam.

Kolega mija się z prawdą. Zadanie oraz kryteria oceny są dostępne w sieci.
    Pliki znalazłem przy pomocy google.
    Mógł kolega załadować na elektrodę tylko rozwiązanie z linkami do zadań:
    http://www.zse.bydgoszcz.pl/~truszkow/page/niezbed/klucz-gen.doc
    http://www.zse.bydgoszcz.pl/~truszkow/page/niezbed/zadanie1.doc

Niniejszym koledze należy się ostrzeżenie za złamanie pkt. 10.10 regulaminu forum.

Pozdrawiam.
  • #6 4599358
    Michal19881
    Użytkownik obserwowany
    __Grzegorz__ napisał:
    Michal19881 napisał:

Pozdrawiam.

Kolega mija się z prawdą. Zadanie oraz kryteria oceny są dostępne w sieci.
    Pliki znalazłem przy pomocy google.
    Mógł kolega załadować na elektrodę tylko rozwiązanie z linkami do zadań:
    http://www.zse.bydgoszcz.pl/~truszkow/page/niezbed/klucz-gen.doc
    http://www.zse.bydgoszcz.pl/~truszkow/page/niezbed/zadanie1.doc

Niniejszym koledze należy się ostrzeżenie za złamanie pkt. 10.10 regulaminu forum.

Pozdrawiam.

Owszem, sama treść zadania po długich poszukiwaniach jest do znalezienia, ale ja dołączam również ROZWIĄZANIE którego za Chiny nikt nie znajdzie w sieci bo pisał je nauczyciel i jest ono skanowane, a jest ono tu kluczową zaletą mojego załącznika więc cały twój post traci sens. Żadne ostrzeżenie mi się nie należy, radzę porównać zawartość twoich linków i mojego.
  • #7 4599521
    __Grzegorz__
    Poziom 30  
    Michal19881 napisał:
    ...Tego nie znajdziecie w Internecie...

oraz
    Michal19881 napisał:
    ...sama treść zadania po długich poszukiwaniach jest do znalezienia...

To może kolega się w końcu zdecyduje, a nie plącze "w zeznaniach" ?

Moja sugestia i zarzut jest chyba wyraźny - mogłeś podać linki do zadania i kryterium oraz zamieścić rozwiązanie...
  • #8 4599684
    Michal19881
    Użytkownik obserwowany
    Zobacz sobie ile objętości mojego załącznika zajmuje treść zadania i kryteria, a ile ROZWIĄZANIE, treść 650KB, rozwiązanie 3,5MB, [Ze względu na brak możliwości edycji postu przez użytkownika, nieprawdziwe oświadczenie usunięto. Mariusz Ch.] A że zawsze się komuś coś nie podoba to już inna sprawa, człowiek chce dobrze ale zawsze znajdzie się ktoś kto się przyczepi i zaczyna bezpodstawnie krytykować. Owszem, mogłem podać linki do treści zadania osobno i rozwiązanie osobno - ale chciałem dać wszystko w jednym pliku bo tak wygodniej dla użytkownika, i powtarzam jeszcze raz, [...............] więc proszę nie szukać dziury w całym bo usunę załącznik i wtedy nikt nie będzie miał wglądu do poprawnego rozwiązania. Niektóre postawy ludzi są dla mnie niezrozumiałe...

Pozdrawiam.

[Proszę o usunięcie nieprawdziwych oświadczeń. Mariusz Ch.]
  • #9 4599896
    syriuszblack
    Poziom 22  
    Ocena: 31
    a dla mnie niezrozumiała jest postawa kolegi, który w ramach chęci "pomocy innym użytkownikom" ceni się tak za rozwiązanie zadania. albo się pomaga - POMAGA a nie "pomaga" - albo się nabija punkty.
  • Pomocny post
    #11 4607580
    elektronikopo
    Poziom 20  
    Ocena: 14
    Zamieszczam moje rozwiązanie egzaminu prkatycznego z 2006 roku
    http://www.zsme.zywiec.pl/moodle/file.php/4/tech_elektronik_prakt_06.pdf
    Załączniki:
    • Egzamin prkatyczny1.rar (408.45 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #12 4607699
    elektronikopo
    Poziom 20  
    Uzyskałem z tego 73%
    Załączniki:
    • Egzamin prkatyczny.rar (1.75 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #13 4621329
    Michal19881
    Użytkownik obserwowany
    proszę moderatora o podklejenie tego tematu bo uważam że może on się przydać komuś i chcę pomóc przyszłym technikom elektronikom niezorientowanym w zagadnieniach dotyczących tego egzaminu.

--------------- scalono -----------------

proszę o podklejenie tematu

Moderowany przez Bartek_Wosik:

Proszę nie pisać dwóch postów, jeden pod drugim.
    Jeśli chce się uzupełnić swoją wypowiedź należy używać przycisku do edycji posta

• #14 4627861
    Pabloso19
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Potrzebuje rozwiązanie do egzaminu praktycznego. Tytuł projektu: realizacja prac związanych z uruchomieniem i sprawdzeniem działania generatora funkcji G-430. jakby ktoś miał byłbym wdzięczny. Pozdrawiam...
  • #15 4627884
    Michal19881
    Użytkownik obserwowany
    Pabloso19 napisał:
    Potrzebuje rozwiązanie do egzaminu praktycznego. Tytuł projektu: realizacja prac związanych z uruchomieniem i sprawdzeniem działania generatora funkcji G-430. jakby ktoś miał byłbym wdzięczny. Pozdrawiam...

Przecież o tym jest post, naucz się czytać ze zrozumieniem.
    Rozwiązanie jest w załączniku.
  • #16 4627928
    Pabloso19
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Oki nie wiedziałem ze akurat w twoim załączniku jest to rozwiązanie bo żadnego tytułu nie ma także bez żadnych złośliwości.
    Pozdrowionka
  • #17 4627979
    Michal19881
    Użytkownik obserwowany
    A ja potrzebuję rozwiązanie do egzaminu praktycznego. Tytuł projektu: projekt realizacji prac związanych z uruchomieniem i sprawdzeniem działania wzmacniacza mocy SQ 20 LBB1240/00 małej częstotliwości .

Jakby ktoś miał byłbym wdzięczny.
    Pozdro
  • #18 4628815
    adam cs
    Poziom 14  
    Ocena: 81
    Ja bym chetnie pobral ten zalacznik chocby ze wzgledu ze w czerwcu mam wlasnie egzaminm zawodowy tylko jest jeden problem nie moge odtworzyc plikow RAR i co ja mam teraz zrobic??:(
  • #19 4628872
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    adam cs
    Nie wiesz co zrobic? A moze budyń? Nic nie mozesz zrobic, pare lat nauki poszlo na marne bo egzaminu nie zdasz. Wstydem i obciachem jest to co napisales. Google od razu podaje odpowiedz.
  • #20 4651661
    elektronikopo
    Poziom 20  
    Ma ktoś jeszcze jakieś egzaminy prkatyczne z rozwiązaniem na technika elektronika
  • #21 4655033
    pitek132
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Ma ktos moze rozwiazanie dokladnie do tego tematu z informatora 2007:

Opracuj projekt realizacji prac związanych z uruchomieniem i sprawdzeniem działania
    zasilacza impulsowego małej mocy 40 − 60 W z modulacją PWM

:|
  • #22 4657175
    Michal19881
    Użytkownik obserwowany
    Następna perełka: "Projekt realizacji prac związanych z uruchomieniem i sprawdzeniem działania wzmacniacza mocy SQ 20 LBB1240/00 małej częstotliwości"

Treść zadania + punktacja + PEŁNE, 100% POPRAWNE ROZWIĄZANIE !!!

Tego nie znajdziecie w necie (poprawnego rozwiązanie do tego zadania)

[Proszę o oświadczenie dotyczące praw do zamieszczonego załącznika. Mariusz Ch.]
  • #23 4689661
    BoBaN88
    Poziom 1  
    Witam, jestem tutaj nowy, bardzo potrzebne mi są prace i rozwiązania z obu egzaminów zamieszczonych przez użytkownika michął19881. jak mogę zdobyć odpowiednią ilość punktów by móc ściągnąć obydwa pliki.
  • REKLAMA
  • #24 4689690
    Michal19881
    Użytkownik obserwowany
    BoBaN88 napisał:
    Witam, jestem tutaj nowy, bardzo potrzebne mi są prace i rozwiązania z obu egzaminów zamieszczonych przez użytkownika michął19881. jak mogę zdobyć odpowiednią ilość punktów by móc ściągnąć obydwa pliki.

Zajrzyj tutaj https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic796175.html
  • #25 4706312
    uzdzik
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Mistrzu myślisz że jak będe pisał egzamin to wszystko poświecę zaraz i wezmę od ciebie za każdą cenę? :-))
    Poszukam innego źródła ....
  • #26 4774897
    elektronikopo
    Poziom 20  
    Może ktoś wrzucić przykładowe egzaminy toeretyczne na technika elektronika chodzi mi o etap pisemny
  • #27 4776541
    elektronikopo
    Poziom 20  
    Poszukuje przykładowych egzaminów zawodowych na technika elektronika etap pisemny ( toeretyczny) . W internecie znalazlem tylko dwa z 2007 i 2006 roku. Potrzebuje więcej prosze o pomoc
  • #28 4790714
    Kiru1988
    Poziom 2  
    Może ktoś ma odpowiedzi na taki egzamin będę bardzo wdzięczny za pomoc:

'Opracuj projekt realizacji prac związanych z uruchomieniem i sprawdzeniem działania regulowanego zasilacza stabilizowanego zgodnie z jego danymi technicznymi ...... "

Czerwiec 2006
    Zawód : technik elektronik
    Symbol cyfrowy: 311[07]

Dzieki
  • #29 4804387
    tokario
    Poziom 11  
    a ma ktos gdzies zasady twozenia projektu ??
  • #30 4848249
    Michal19881
    Użytkownik obserwowany
    Przecież w plikach które załączyłem w temacie można samemu wywnioskować zasady tworzenia projektu.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy przykładowych zadań i rozwiązań egzaminu zawodowego na technika elektronika, ze szczególnym uwzględnieniem etapu praktycznego. Autor udostępnił unikalne, autorskie rozwiązania zadań egzaminacyjnych, które mają pomóc przyszłym technikom w przygotowaniu do egzaminu, zwłaszcza że do zdania etapu praktycznego wymagane jest minimum 75% punktów. Wątpliwości i spory pojawiły się wokół praw autorskich do materiałów oraz dostępności podobnych zadań i kluczy oceniania w Internecie. Wskazano, że treści zadań i kryteria oceny są dostępne na stronach CKE oraz innych źródłach, jednak rozwiązania autorskie są rzadko publikowane. Uczestnicy dyskusji wymieniali się linkami do materiałów, przykładami projektów egzaminacyjnych oraz wskazówkami dotyczącymi tworzenia dokumentacji projektowej, w tym schematów, opisów pomiarów i wskazań eksploatacyjnych. Poruszono także kwestie techniczne związane z formatami plików (np. RAR) oraz prośby o rozwiązania konkretnych projektów, takich jak uruchomienie generatora funkcji G-430 czy wzmacniacza mocy SQ 20 LBB1240/00. Podkreślono znaczenie samodzielnego rozwiązywania zadań i korzystania z oficjalnych materiałów CKE.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA